El Centre de Dia de Valls obre les portes amb 20 places per a persones amb trastorn mental sever

05/04/2017

El Centre de Dia de Valls està en funcionament des del mes de febrer però va ser inaugurat oficialment el dia 4 d’abril, gràcies a la inversió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i a la gestió de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata. Situa’t al número 5 del carrer Mossen Martí, està molt a prop del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Valls.

Amb una superfície de 300 metres, el nou Centre de Dia té una capacitat de 20 places, tot i que fins ara ha cobert la meitat, i està previst que en un futur pugui doblar l’oferta fins a les 40 places. Els requisits per accedir al recurs són tenir més de 18 anys i un diagnòstic de trastorn mental sever. El servei disposa de 2 terapeutes i 1 psicòloga, a més d’una treballadora social i una persona d’administració.

Una vella demanda concretada al Dia Mundial Valls 2015

La inauguració del Centre de Dia de Valls és una demanda històrica del territori, per evitar que les persones amb problemes de salut mental de l’Alt Camp i la Conca de Barberà haguessin de desplaçar-se fins a Tarragona per visitar-se. Una reivindicació que va recordar la presidenta de l’associació Porta Oberta, Mari Carmen López, que va explicar que portaven demanant un Centre de Dia des de l’any 2006.

Aquesta demanda es va concretar en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2015, celebrat a Valls, i coorganitzat per la Federació Salut Mental Catalunya i Porta Oberta. En aquella jornada, el llavors conseller de Salut, Boi Ruiz, es va comprometre públicament a portar un Centre de Dia a Valls.