Celebrem una nova edició de la formació de facilitadores del programa d’empoderament Prospect

17/03/2023

La formació, que se celebra cada dos anys, ha barrejat el format online i presencial amb una jornada de reflexió i treball conjunt final

Des de l’Activa’t per la Salut Mental hem realitzat una nova formació de persones facilitadores del programa d’empoderament Prospect, que va tenir lloc des del passat 27 de febrer i fins el 3 de març.

Aquesta formació, que la federació SMC realitza cada dos anys, va tenir un format especial en aquesta ocasió, combinant la presencialitat i la virtualitat en els seus mòduls. D’una banda, els mòduls específics de cada grup (familiars, primera persona i professionals) van ser on line i, d’altra banda, el mòdul comú es va fer de manera conjunta i presencial, amb les actuals facilitadores en una jornada de reflexió i treball conjunt. Aquesta trobada va servir tant per conèixer-nos mútuament persones facilitadores novells i veteranes i fer cohesió d’equip, com per reflexionar en torn al rol de la persona facilitadora, actituds i habilitats, reptes i camins, bones pràctiques i treball en equip.

Participació en els diversos mòduls

En total, hi van participar 6 familiars, 8 persones en primera persona o experiència pròpia i 16 professionals del projecte Activa’t per la Salut Mental. Amb les noves incorporacions, actualment disposem d’un equip de 30 facilitadores voluntàries entre primera persona i familiars. A totes elles, benvingudes a l’equip!

En la trobada presencial, hi van participar un total de 45 persones. Les participants van valorar molt positivament poder disposar d’espais de treball conjunt, especialment si són presencials. Inclús en alguns casos varen demanar més trobades de reflexió per unificar criteris. Aquesta trobada es va celebrar a Torre Jussana (Barcelona) des de les 10 del matí i fins les 18 de la tarda, i van venir-hi persones d’arreu de Catalunya: Alt Pirineu, Garrotxa, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, Igualada, Granollers, Santa Coloma Gramenet, àrea metropolitana… Totes plegades vam poder gaudir d’un dinar a l’aire lliure al pati de les instal·lacions.

Un cop més, volem agrair la tasca que desenvolupen totes les persones facilitadores ja que sense elles aquest projecte no seria possible.

Agraïments de les participants

“Les trobades presencials son molt enriquidores i donen sentit a tota la feinada que fem”

“L’experiència em va agradar molt i en vaig sortir molt motivat. Moltes gràcies per la feina que esteu fent”

“Gracias por lo bien organizada que estuvo el encuentro, fue una gran jornada con nuestros nuevos compañeros.”

“Moltes gràcies per la formació, sobretot per la sessió del Mòdul Comú, va estar genial!”

Més informació

enllaç amb més informació  El projecte Activa’t per la salut mental