Celebrem una jornada de treball del projecte IMPROGAM al Prat de Llobregat

SMC
05/12/2023

El projecte està liderat per Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut i compta amb la col·laboració en el territori de l’Ajuntament del Prat del Llobregat

El passat dia 30 de novembre, 35 participants ens vam trobar de 9:30h a 13:30h al Centre Cívic Palmira Domènech del Prat del Llobregat per realitzar la Jornada de treball al voltant del projecte d’Impuls i Promoció dels Grups d’Ajuda Mútua (IMPROGAM).

El projecte, liderat per Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut, i que compta amb la col·laboració en el territori de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, va reunir a diversos professionals, entitats i serveis de la comunitat per tal de posar sobre la taula els malestars emocionals detectats en els ciutadans i com els Grups d’Ajuda Mútua poden ser una resposta.

La Jornada va comptar amb la benvinguda institucional, representada per Enriqueta Vidal (patrona SMC), Daniel Rivilla (adjunt a la direcció del Servei d’Atenció Primària Delta del Llobregat i referent de Salut Mental) i la Marina García (regidora de Comerç i de Salut Pública, Benestar Animal i Consum de l’Ajuntament del Prat de Llobregat).

Una jornada pre presentar el model de GAM de SMC i la seva implementació al territori

L’acte va comptar amb la presentació del model de Grups d’Ajuda Mútua de SMC, per part del Carles Bonete (Responsable de Programes Sociocomunitaris) i la Cristina Conejo (Coordinadora del projecte Activa’t per la salut mental)  i la seva implementació al territori, on es va comptar amb el testimoni de la Carmen Herranz, referent de benestar emocional del CAPSBE (Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample) a Barcelona, territori on prèviament s’ha desplegat aquesta experiència. 

Posteriorment, es va realitzar una dinàmica de treball que va permetre posar sobre la taula els malestars detectats en la població i com la xarxa comunitària, mitjançant els GAM, li pot donar resposta.

Per finalitzar, es va presentar el següent pas de la implementació del projecte, la Formació de Dinamitzadores de Grups d’Ajuda Mútua (FDGAM), que iniciarà el proper 23 de gener.

La jornada va comptar amb 35 participants i va estar liderada i dinamitzada per l’equip de Salut Mental Catalunya i l’equip de Responsables de Benestar Emocional Comunitari (RBEC) del Prat del Llobregat.

Més informació

Programa de la Jornada