Celebrem la cloenda de la 16a Lliga Esport i Salut de futbol sala a Santa Coloma de Gramenet

SMC
27/05/2024

SMC organitza el tancament de la Lliga en col·laboració amb Club Tanit Gramenet i el Complex Esportiu La Bastida de Santa Coloma de Gramenet

El passat dissabte 25 de maig, es va celebrar la cloenda de la 16a Lliga Esport i Salut de futbol sala al Complex Esportiu La Bastida de Santa Coloma de Gramenet, organitzada per Salut Mental Catalunya en col·laboració amb el Club Tanit Gramenet.

A la trobada hi van participar 66 jugadors i jugadores de 8 entitats de salut mental, també hi van assistir unes 30 persones aproximadament de públic.

La Lliga posa en valor l’esportivitat i companyerisme

La Lliga inclusiva Esport i Salut de futbol sala del programa Esport i Salut funciona des del 2006 amb la participació d’equips formats per serveis comunitaris de salut mental on participen persones amb diagnòstic i sense.

La dinàmica de la cloenda va ser com la de l’any passat, creant 8 equips de forma aleatòria amb els jugadors i jugadores que hi van assistir i jugant el torneig entre aquests equips per fomentar l’esportivitat i les relacions entre els membres dels diferents equips de la Lliga, un format implementat a la cloenda del 2023, que va donar bons resultats i que va estar ben acollit pels participants. En total es van jugar 12 partits de 15 minuts.

Tancament de la jornada

Després dels partits es van fer diversos parlaments en els quals van participar Marta Poll, directora de SMC, que va agrair a totes les persones assistents a la jornada i totes aquelles que participen al programa; Rubén Poveda, Representant del Club Tanit Gramenet i jugador veterà de la lliga Esport i Salut, qui va expressar la seva voluntat de fer col·laborar per donar més pes a la Lliga i organitzar més partits; Germán Morente, president d’AMMAMME, Associació de salut mental de Santa Coloma de Gramenet, qui va explicar des del punt de vista de l’associacó, tots els beneficis que comporta la Lliga; Vicenç Mateo, Secretari de la Junta de SMC, qui va destacar la importància que té la Lliga Esport i Salut per afavorir la inclusió en activitats esportives; Daniel Salgado Marcilla, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, qui va posar de relleu els beneficis de l’esport com a ex jugador de futbol sala; i Blanca Padrós, Segona Tinenta d’alcaldessa de l’àrea d’Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència, qui va destacar la necessitat de programes com el d’Esport i Salut per a impulsar, a través de la pràctica esportiva, iniciatives inclusives i integradores.

Per últim, l’Óscar Fayos Navarro, jugador de Los Rayos, va llegir una oda al jugador Ferran Roure Busquets, veterà de la Lliga i capità de Los Rayos, que ens va deixar recentment.

Finalment, es va dur a terme l’entrega dels trofeus dels campions de la Lliga, Los Rayos; els subcampions, Pol Positiu; i el premi al Fair Play, per Joia. També es van repartir medalles tothom que va participar a la cloenda i junts van gaudir d’un picnic per tancar la jornada.

La Lliga de futbol, en el marc del programa Esport i Salut, compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Esport Inclou, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Antoni Serra Santamans i la col·laboració de la Federació Catalana Futbol i la Fundació Catalana Futbol i el seu suport en l’arbitratge de partits, així com de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que ha acollit la jornada.