Castelldefels inaugura la seva Taula de Salut Mental

24/11/2022

La Taula de Salut Mental de Castelldefels es constitueix com la 41a de Catalunya

El dijous 17 de novembre va néixer oficialment la Taula de Salut Mental de Castelldefels que fou inaugurada per l’alcaldessa de la ciutat i les més de 30 entitats que la conformaran.

Lourdes Armengol, 3a tinent d’alcaldessa i regidora d’Igualtat, Salut i Consum i Memòria Democràtica de l’Ajuntament, va ressaltar l’orgull de la ciutat per aquest pas que es donava avui i va situar l’origen de la Taula en l’acord de ciutat de l’any 2020.

Magda Casmitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya, va explicar com està avançant el Pacte i va demanar una mirada al territori i des del territori, on les Taules de Salut Mental són un element imprescindible per veure com batega la salut mental arreu del país.

L’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, va dir que cal educació i sensibilització i lluita contra l’estigma, i va destacar les dificultats de la realitat de les dones que sovint afecta la seva salut mental. “Gaudir d’una bona salut mental significa gaudir, simplement”, acabà l’alcaldessa.

L’acte, que va aplegar més de 60 persones, va tenir lloc a la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca de la ciutat on, en acabar, es va fer la signatura d’adhesió de tots els components de la Taula.

La Taula de Salut Mental de Castelldefels es constitueix com la 41a de Catalunya, i començarà a caminar el proper mes de desembre en la seva primera reunió plenària.