Carles Aguilar corre 118km durant més de 20 hores al desert de Los Monegros a favor de la salut mental

12/09/2016

Fer esport millora la nostra salut, tant física com mental. I per demostrar-ho el periodista Carles Aguilar, aficionat a les curses de llarga distància amb finalitats solidàries, es va posar en contacte fa mesos amb nosaltres. Ens va presentar el repte #XtremDesertTracks que dissabte passat es va fer realitat al desert de Los Monegros, a la província d’Aragó. Molt de sol, pocs arbres i temperatiures al voltant dels 40ºC.

Carles Aguilar va començar a córrer, en solitari i sense parar, al migdia de dissabte i no va parar fins 20 hores i 34 minuts després. Amb l’únic suport d’un cotxe d’assistència, amb begudes, menjar i una farmaciola per possibles lesions, cops de calor o imprevistos. Però no va fer falta. El col·laborador de Salut Mental Catalunya ca complir el seu repte.

La duresa de la prova, donar la volta al desert de Los Monegros, amb sortida i arribada a Sariñena, capital de la zona, va quedar clara amb les primeres paraules de Carles Aguilar a l’arribada:

El desert es romandrà per sempre a L0s Monegros però jo m’emporto la seva essència gravada a foc a través de les hores interminables….

#XtremDesertTracks quedarà plasmat com un record impagable i tota la feina feta per difondre la realitat que viuen les persones diagnosticades de salut mental ha estat la major recompensa…

El Repte ha estat superat, amb cansament extrem i un dolor indescriptible a les cames després de poc més de 20 hores i uns 120 km ….

De nou GRÀCIES a tots i totes ….. !!! Gràcies a la Salut Mental Catalunya …. !!!

Ara, si algú m’ajuda a aixecar-me, vaig a per un entrepà ben calent i a dormir …. !!!!

El repte de Carles Aguilar a Los Monegros ja s’ha acabat però el repte solidari amb el Programa Esport i Salut de Salut Mental Catalunya no. Encara pots fer el teu donatiu i ajudar-nos a fer esport i salut mental.

Pots fer la teva donació al repte del Carles Aguilar a favor del Programa Esport i Salut en aquest enllaç.

 

Pots seguir tota l’evolució del repte de Los Monegros en el Facebook de XTremDesertTracks