Caprabo col·labora amb Salut Mental Catalunya per oferir suport a families que afronten per primera vegada un problema de salut mental

28/08/2023

Salut Mental Catalunya ha estat una de les entitats destinatàries de la campanya del cèntim solidari de Caprabo del mes d’agost

Caprabo ha portat a terme una nova campanya del cèntim solidari destinada a recaptar fons per a Salut Mental Catalunya i Fundació Via Guasp: “Ajuda’ns a acompanyar als joves amb discapacitat o amb problemes de salut mental”.

Gràcies a aquesta campanya, donem continuïtat al projecte Fent Costat Entre Famílies, amb el que formem a familiars voluntaris per oferir suport a altres familiars que afronten per primera vegada un problema de salut mental greu al nucli familiar.

El projecte Fent costat entre famílies

 “Si hagués tingut tota aquesta informació i recursos
quan el meu fill va viure el primer ingrés,
ens hauríem estalviat molt de patiment com a família
i el podríem haver acompanyat millor
en el seu procés de recuperació”

Les persones amb experiència a tenir cura d’un familiar amb problemes de salut mental poden oferir, a d’altres persones que estan començant aquest procés, suport emocional, acompanyament i orientació, a partir de la seva experiència i fer-los el procés més lleuger. Això repercuteix també en el benestar i la recuperació de la persona amb la problemàtica de salut mental del seu entorn familiar.

Fent costat entre famílies neix de la iniciativa de familiars d’algunes associacions vinculades a Salut Mental Catalunya, que van començar a oferir aquest suport de manera autoorganitzada. Veient el potencial d’aquest suport, Salut Mental Catalunya l’ha estructurat i ha contribuit a estendre’l a més territoris arribant a acords amb els proveïdors dels serveis de salut. Ara som a 6 territoris en col·laboració amb una associació de cada territori i en conveni amb els serveis de salut: Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Tarragona, Lleida, Berguedà i Garraf.

Les associacions que participen al programa són Arep a Barcelona, Ammame a Santa Coloma de Gramanet, La Muralla a Tarragona, Coordinadora de Salut Mental i Addiccions Terres de Lleida i Ondara Sió a Lleida, entre d’altres. Els serveis de salut participants són Parc Salut Mar amb el Centre Fòrum i el Centre Dr. Emili Mira, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, entre d’altres.

El finançament aconseguit a través d’aquesta campanya contribuirà a diverses accions com la formació i suport a familiars voluntaris i impulsar el desplegament en nous territoris.

Més informació

enllaç amb més informació Projecte Fent Costat Entre Famílies