CaixaForum Madrid acollirà el cicle “Salut mental en infants, adolescents i joves: una mirada comunitària”

19/09/2022

L’Observatori Social de la Fundació ”La Caixa” torna a organitzar el seu cicle de conferències sobre salut mental en infants, adolescents i joves, aquesta vegada a Madrid.  

El cicle es durà a terme durant els dies 28 de setembre, 19 d’octubre i 23 de novembre del 2022 al CaixaForum de Madrid 

L’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa” ja ha organitzat anteriorment el cicle de conferències Salut mental en infants, adolescents i joves: una mirada comunitària a Barcelona, Lleida i Girona.   

Salut Mental Catalunya col·labora amb la Fundació ”La Caixa” en aquest cicle integrat per tres conferències diferents.   

L’objectiu d’aquestes jornades és el de “posar una atenció especial en els recursos i les estratègies destinats a promoure el benestar d’infants, adolescents i joves, i generar, a través dels agents comunitaris, les xarxes de suport necessàries en el seu entorn més proper”. 

Dimecres 28 de setembre, a les 19h

La salut mental en l’àmbit educatiu. Un entorn estratègic.

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de comptar amb tota la xarxa comunitària, i molt especialment amb l’àmbit educatiu, per desenvolupar estratègies de promoció de la salut mental, prevenció i detecció de situacions de risc entre els infants, els joves i els adolescents.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.

Dimecres 19 d’octubre, a les 19h

Relacions socials i benestar emocional. L’entorn proper com a suport.

Les noves tecnologies i les xarxes socials poden contribuir a l’aïllament i generar malestar emocional i addicció en els joves, però també poden servir com a eines de socialització que val la pena explorar i aprofitar. La creació de programes específics d’atenció als joves que comptin amb la seva participació pot contribuir a la generació de xarxes de suport i ajuda formades per amics, familiars i persones de la seva confiança.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.

Dimecres 23 de novembre, a les 19h

Recursos per a la promoció del benestar emocional. Una ajuda directa per a adolescents i joves.

Presentació d’eines i recursos que permetin als adolescents i als joves, i també al seu entorn més proper, millorar el seu benestar emocional i que, al mateix temps, es puguin utilitzar per acompanyar, com a iguals, els qui es troben en situació de patiment o els qui conviuen amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.

Madrid i Tarragona, les properes ciutats que acolliran el cicle de conferències 

El cicle arriba a Madrid després d’haver passat enguany per Barcelona, Lleida i Girona. Durant els propers mesos s’organitzarà també a Tarragona, actualitzarem més informació properament.  

Més informació

enllaç amb més informació EL CAIXAFORUM MACAYA HA ACOLLIT AMB ÈXIT EL CICLE DE CONFERÈNCIES “SALUT MENTAL EN INFANTS, ADOLESCENTS I JOVES: UNA MIRADA COMUNITÀRIA”

enllaç amb més informació SALUT MENTAL EN INFANTS, ADOLESCENTS I JOVES: UNA MIRADA COMUNITÀRIA