Antonio Guillén, reelegit president del moviment català de la discapacitat

16/05/2018

L’Assemblea General del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), reunida el 14 de maig del 2018 va reelegir per unanimitat a Antonio Guillén com a president de la organització pels propers quatre anys.

L’Assemblea General, integrada per 10 federacions i organitzacions que representen gairebé 700 entitats socials catalanes de defensa dels drets de les persones amb discapacitat, també ha escollit els altres membres que formaran la nova Junta Directiva:

  •  Vicepresidència 1a: Rosa Cadenas (DINCAT)+
  • Vicepresidència 2a: Pilar Díaz (Cocemfe Catalunya)
  • Vicepresidència 3a: Israel Molinero (Salut Mental Catalunya)
  • Vicepresidència 4a: Raimon Jané (ACAPPS)
  • Secretaria General: Enric Botí (ONCE Catalunya)
  • Tresoreria: Mercè Batlle (FEPCCAT)
  • Vocalies: Albert Casellas (FESOCA) i Pilar Sanjuan (Down Catalunya)

Per al seu segon mandat, Antonio Guillén vol “avançar en la recuperació dels drets perduts durant la crisi i que tants anys de reivindicació ens havia costat assolir”. “Les persones amb discapacitat han de ser una prioritat pel nou Govern de la Generalitat, que cal que emprengui polítiques decidides per garantir l’accessibilitat i l’accés al mercat de treball, així com recuperar el funcionament del CODISCAT”, afegeix Guillén. Com a prioritats concretes, vol incidir en els 20 reptes de futur plantejats pel Comitè coincidint amb el seu vintè aniversari, amb l’objectiu comú de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Catalunya.

Perfil d’Antonio Guillén

Antonio Guillén (Barcelona, 1957) és des de fa més de 40 anys un destacat activista en defensa de les persones amb discapacitat física. De ben jove va participar activament en les accions reivindicatives que les persones amb discapacitat van protagonitzar els anys 70 a la ciutat de Barcelona per exigir el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat física i la creació d’òrgans de participació municipals per al col·lectiu. També ha estat impulsor de diverses organitzacions del sector com la Federació ECOM, de la qual n’és actualment el president.