Dia Mundial de la Salut Mental 2020

23/09/2019

La Federació Internacional de Salut Mental (WFMH, en anglès) celebra des de l’any 1992 el Dia Mundial de la Salut Mental el dia 10 d’octubre. Enguany, el lema de la celebració és “Salut mental per a tot@s. Major inversió – Major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc“. La WFMH alerta dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 en la salut mental de la població mundial (ansietat, angoixa, aïllament social, por, incertesa…).

La WFMH justifica l’elecció del lema pel Dia Mundial 2020 perqué “la salut mental és un dret humà: és hora que la salut mental estigui disponible per a tots. L’assistència sanitària primària de qualitat i accessible és el fonament per a una cobertura sanitària universal i es necessita urgentment, ja que el món s’enfronta a l’emergència sanitària actual. Per tant, hem de fer de la salut mental una realitat per a tots, per a tothom, a tot arreu”.

D’altra banda, la Federació Salut Mental Catalunya, en col·laboració amb el seu moviment associatiu, celebra cada any el seu propi Dia Mundial de la Salut Mental, que es fa generalment un dissabte d’octubre en la població de l’entitat amb la que coorganitzem l’acte. Enguany, i amb motiu de la Covid-19, la trobada presencial amb totes les nostres associacions no es podrà fer com sempre. Us anirem informant del format de la celebració del nostre Dia Mundial quan tinguem més informació sobre les condicions del procés de desescalada per la pandèmia que estem vivint.