“Parelles Artístiques”, una mostra artística realitzada per pacients i artistes locals a Reus

10/02/2023

L’exposició es podrà visitar al centre comercial La Fira durant els propers tres mesos

Amb l’objectiu de visibilitzar diferents realitats entorn dels problemes de salut mental, La Fira Centre Comercial i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, van inaugurar ahir dijous 9 de febrer a Reus, l’exposició ‘Parelles Artístiques’, una exposició artística realitzada per pacients i artistes locals. Situada en un espai de 400 m2, a la planta carrer de La Fira, estarà oberta al públic durant els pròxims tres mesos. A més, com a acció simbòlica, La Fira comprarà dues obres i les sortejarà entre els seus visitants com a mostra de suport a l’exposició.

L’exhibició, dissenyada pel centre comercial i l’Institut Pere Mata, és el resultat de l’adhesió a un projecte d’àmbit català iniciat per l’entitat Osonament, anomenat ‘Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental’, que es realitza des de l’any 2006, (des de 2013 a Reus). El procés d’expansió d’aquest projecte es va originar amb la vinculació de diferents organitzacions i centres especialitzats en salut mental i, avui, compta amb el suport de diferents entitats.

L’exposició està formada per les obres artístiques realitzades en el marc d’aquest projecte. Cada peça ha estat creada per una parella formada per un artista i un pacient. Aquesta mostra vol posar el focus en la lluita contra l’estigma en els trastorns de salut mental amb l’objectiu de donar visibilitat a un projecte d’ampli abast que reivindica l’art com a expressió individual i col·lectiva.