L’Associació Emilia i la Cooperativa AIXEC organitzen l’activitat Debats de Cultura P2P

26/01/2024

L’Associació Emilia i la Cooperativa de Serveis Educatius AIXEC organitzen els Debats de Cultura P2P 2024. 

L’activitat arrenca el proper dimecres 7 de debrer de 2024 amb un cinefòrum centrat en la pel·lícula “Alguien Voló Sobre el Nido del Cuco”, protagonitzada per Jack Nicholson i guanyadora de 5 Oscars l’any 1975. L’activitat tindrà lloc a les 16:00h al Club Social d’AIXEC (Pas de SAnt Tarstici 3, Barcelona).

QUÈ ÉS EL CLUB DE CULTURA P2P?

Vol convidar-te a explorar la fascinant connexió entre l’expressió artística i les experiències humanes, especialment aquelles relacionades amb la salut mental i el patiment emocional. L’art, ja sigui a través de la literatura o el cinema, té la capacitat única de plasmar els nostres somnis, anhels i pors, i de capturar la estranyesa del món que ens envolta. L’expressió artística, en la seva essència, emergeix de ferides que tenen a veure amb la condició humana, connectant-nos a tots amb una humanitat compartida.

PER QUÈ DEBATS DE CULTURA P2P?

A través d’aquest projecte, Emilia i AIXEC aspiren a fomentar la recuperació i el Suport Entre Iguals (P2P) en un espai cultural de debat dirigit a aquelles persones amb problemes de salut mental interessades en la cultura i l’expressió artística. Els Debats de Cultura P2P ofereixen un espai lliure de prejudicis, on podreu compartir inquietuds sense sentir el pes de les convencions socials.

DEBATS DE CULTURA P2P: ESPAI DE REFLEXIÓ I CREATIVITAT

A través de la lectura de llibres i la projecció de pel·lícules, els Debats de Cultura P2P ofereixen un espai segur per a la reflexió i l’expressió personals al voltant de la bogeria i la creativitat. Aquesta iniciativa busca motivar persones amb problemes de salut mental i/o patiment emocional a participar en debats constructius i a expressar les seves opinions, emocions i experiències personals. L’objectiu és reforçar el procés de recuperació i reduir l’estigma i l’autoestigma des de la base del respecte entre iguals i amb un enfocament terapèutic basat en la creativitat.

PARTICIPA I CREIX

Els Debats de Cultura no només proporcionen una plataforma estructurada per compartir experiències constructives, sinó que també ofereixen una oportunitat per ampliar la perspectiva, obtenir nous coneixements i adquirir eines pràctiques per afrontar els reptes relacionats amb la salut mental i el malestar emocional. La participació activa fomenta habilitats interpersonals, com la comunicació efectiva, l’empatia i la capacitat d’ajudar a altres persones.