L’Associació Aurora organitza la conferència i debat “Salut i Natura”

25/11/2022

L’Associació Aurora, en el marc de la celebració del 25è aniversari del seu Centre Especial de Treball, organitza la Conferència i debat “Salut i natura”, el proper divendres 2 de desembre, a les 18.30h, a la sala d’actes del Caixaforum de Tarragona, al carrer Colom 2.

Cada vegada hi ha més informació i més estudis científics que descriuen els beneficis que comporta el contacte amb la natura i els espais verds sobre la salut en general i també sobre la salut mental en particular. En aquesta conferència abordarem amb detall aquests aspectes.

L’acte comptarà amb la presència de dos especialistes en aquesta matèria. La Sílvia Gili, biòloga, filòsofa i coordinadora del postgrau sobre Boscos Terapèutics de la Fundació Universitat de Girona, i del Ricard Fernandez, geòleg, guia de muntanya i membre de l’Escola Catalana de l’Alta Muntanya (ECAM). La presentació anirà a càrrec del periodista Ricard Lahoz.

L’Associació Aurora, en els seus 35 anys d’experiència, ha pogut comprovar de primera mà els efectes positius que genera la natura sobre la salut mental de les persones que integra.  De fet, en seu Centre Especial de Treball, que enguany celebra el seu 25è aniversari, integra social i laboralment persones amb malaltia mental, que realitzen treballs de conservació i millora d’espais naturals.

En aquest acte, a més de les intervencions dels dos ponents, es presentarà el vídeo “Salut mental i natura”, que explica la tasca i l’experiència de l’entitat, i mostra un equip de treballadors realitzant treballs al bosc. L’acte finalitzarà amb un debat i un torn obert de paraula en el qual els assistents podran participar.

Més informació

enllaç amb més informació Cartell de la conferència “Salut i Natura”