Jornades CoActuem. Salut mental i justícia mediambiental

27/05/2022

L’objectiu d’aquesta sessió és discutir plegats i plegades què pot aportar la ciència ciutadana a la societat civil i a les seves organitzacions, a través de dos exemples de projectes de ciència ciutadana social.

Què és la Ciència Ciutadana?

La Ciència Ciutadana és un model de recerca participativa que involucra la ciutadania i permet desenvolupar una recerca amb persones coinvestigadores i coactores que comparteixen una preocupació social.

Presentació de 2 línies de recerca del projecte CoAct

  • Les persones investigadores de CoActuem per la Salut Mental Barcelona presentaran el xatbot de Telegram cocreat per fer una recerca coŀlectiva al voltant de la nostra relació amb la salut mental.
  • Les persones coinvestigadores de CoAct Riachuelo Buenos Aires, Argentina, explicaran com van codissenyar una plataforma digital per a millorar la justícia ambiental: una participació justa i significativa de les persones directament afectades per la contaminació ambiental. Són veïnes de la conca d’un riu fortament contaminat de 64 km de longitud que recorre la perifèria sud de Buenos Aires. Les participants de l’equip de CoAct Justícia Ambiental, Buenos Aires, l’Argentina, explicaran com van co-dissenyar una plataforma digital per a promoure accions de transformació en la conca Matanza-Riachuelo.

 

Quan? 31 de maig de 18:00 – 20:00

On? Canòdrom, Sala Ada Lovelace

Reserva la teva plaça aquí!