III Edició del concurs creatiu VOLART

23/05/2023

VOLART és un concurs organitzat pel Centre Formació Prevenció del Maresme, ideat per visibilitzar les capacitats creatives de persones vinculades a recursos de la xarxa pública de Salut mental i, així, lluitar contra l’estigma. VOLART cerca, també, crear un vincle entre diversos col·lectius, a través de l’enviament d’una postal centrada en un tema que té relació amb la realitat de les persones que rebran aquesta creació.

El d’aquesta tercera edició és “Dibuixem el futur” i les postals s’enviaran a una entitat que es dedica a treballar amb Joves vulnerables que conviuen amb una problemàtica de salut mental. Així, VOLART pretén esdevenir un certamen totalment comunitari.

VOLART potencia l’art en una doble vessant: la plàstica i l’escrita. L’eix central esdevé l’ ‘art email’ o art postal. La postal és una petita gran creació de text i il·lustració, que viatja fins arribar a les mans del seu destinatari provocant la sorpresa i la màgia de rebre, com abans, una correspondència a la bústia. Tanmateix, la força de les postals resideix en el seu missatge breu i personal. Els principals valors que reuneix l’objecte ‘postal’ són la il·lusió d’escriure pensant en un destinatari, el valor de la creació artística i artesanal i la sorpresa que provocarà a l’altre el fet de rebre-la. En aquest procés l’autor/a pensarà en una persona real que la rebrà.

Podeu consultar les bases i com participar al concurs a través del següent enllaç:

https://www.cfpmaresme.org/participeu-al-concurs-volart/