El Grup ATRA presenta diverses activitats en el marc del programa “La meva Barcelona”

08/08/2022

Una activitat comunitària per a l’apoderament de persones amb trastorn mental

La meva Barcelona, des dels ulls de la inclusió és una activitat comunitària dirigida a l’apoderament de persones amb trastorn mental. Té com a objectiu millorar les habilitats socials i comunicatives, l’autoestima i el sentiment de pertinença de persones amb trastorn mental, potenciant el seu procés d’integració social.

Amb aquest projecte volem donar a conèixer i apropar la ciutat a persones amb trastorn mental, així com formar-les sobre patrimoni, cultura i turisme perquè, posteriorment, puguin transmetre aquest coneixement i se sentin integrades en el seu entorn comunitari. Alhora, treballem per combatre l’estigma associat a la malaltia, a través de la realització de visites guiades dutes a terme per les persones que han rebut aquesta formació.

La formació, conduïda per professionals del turisme i la cultura, està dividida en dos blocs. Una primera fase de formació teòrica i pràctica i una segona fase de visites guiades pel barri de Gràcia. Barcelona és una ciutat fantàstica. Conèixer-la i poder compartir aquest coneixement amb els altres és una aventura enriquidora i extraordinària!

Visites guiades al barri de Gràcia durant la festa major

El dia 18 d’agost, en el marc de la programació de la Festa Major de Gràcia, l’alumnat de la 9a edició de “La meva Barcelona” farà dues visites guiades pel barri. A les 10 h realitzaran la visita “Dones de Gràcia” i a les 12 h, “Homes de Gràcia”.

El punt de trobada en ambdós casos serà els Jardinets de Gràcia, just davant de l’Hotel Casa Fuster (Passeig de Gràcia 132).

Formació en patrimoni, cultura i turisme a partir del mes de setembre

D’altra banda, el 12 de setembre comença una nova edició d’aquesta formació en patrimoni, cultura i turisme per a persones amb problemes de salut mental, que té com a objectiu millorar les habilitats socials i comunicatives, l’autoestima i el sentiment de pertinença de persones amb trastorn mental, potenciant el seu procés d’integració social.

Més informació

enllaç amb més informació Consulta el tríptic de la 10a edició de la formació

enllaç amb més informació Amplia informació i insciu-te a les activitats