Exposició Premi Xarxart

17/02/2021

Creativitat, expressió plàstica i salut mental. 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental

En el marc del 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (2000-2020), organitzem una exposició itinerant amb les obres guanyadores del Premi Xarxart, convocat en cada una de les edicions del Congrés Català de Salut Mental (1999-2017). El Premi Xarxart és un concurs de pintura i dibuix, adreçat a les persones ateses en els serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental a Catalunya.

Les obres per exposar són el resultat del treball realitzat des de diferents serveis de la xarxa de salut mental, que treballen des d’una mirada i orientació comunitària, acompanyant processos d’empoderament dels usuaris, usuaris que han desenvolupat una tasca creativa a través de les arts plàstiques, i creadors de diversos àmbits que han format part del jurat de cadascuna de les edicions (il·lustradors, dibuixants, pintors, historiadors, entre altres).

Tota aquesta obra i creació artística es pot incloure dins del concepte d’Art Brut, que pretén incorporar tota expressió artística creada fora dels límits de la cultura oficial, generalment realitzada per persones amb algun diagnòstic o trastorns de salut mental, o bé per persones en situació d’exclusió.

L’exposició i altres activitats de sensibilització previstes (xerrades, debats …), tenen un caràcter itinerant per diferents municipis i barris de la ciutat de Barcelona, a partir de la col·laboració amb diferents Serveis de Rehabilitació Comunitària, Centres Cívics i/o altres entitats ciutadanes interessades i implicades.

Més informació i properes dates en aquest enllaç.

Fundació Congrés Català de Salut Mental » Exposició itinerant Premi Xarxart (fccsm.net)