El CPB Fundació Dr. Fàbregas obre la convocatòria del XXV Premi a la creativitat artística Agustí Semir & Conxa Millán 2024

09/04/2024

La Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas va establir el “Premi a la creativitat artística Agustí de Semir & Conxa Millán” adreçat a persones usuàries de serveis de slaut mental, com un modest homenatge al Sr. Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona qui, al 1981, engegà el “Pla d’Assistència Psiquiàtrica” de la Diputació de Barcelona, fixant les bases del model comunitari.

També recordar el Dr. Josep Fàbregas, fundador i president aleshores de la Fundació Salut Mental CPB, impulsor des de l’origen d’aquest premi amb l’objectiu primordial de millorar la qualitat de l’atenció a les perosnes ateses i estimular la participació activa en el seu propi procés de recuperació socialització i inclusió comunitària del col·lectiu de persones amb trastorns de salut mental.

Al llarg de tots aquests anys que l’hem organitzat, s’ha gaudit d’una nombrosa participació en els diferents temes i tècniques que ha proposat el jurat.

Des de 2009 s’ha editat cada any un llibre amb totes les obres que es lliura a cada persona participant on s’inclouen totes les obres presentades. Al web d’http://cpbart.org podreu veure les obres guanyadores de cada edició.

Bases

1.Característiques de les obres, suport i tècnica

  • Cada participant enviarà un dibuix en format horitzontal en quest mateix suport dins dels marges establerts.
  • Serà realitzat amb una tècnica de lliure elecció, a un sol color o de colors.
  • Les obres s’han de presentar amb la fitxa de l’obra i de l’autor/a emplenats.
  • Podeu demanar el nombre de suports que preciseu, a l’adreça electrònica llarlluria@cpbssm.org fins el 31 de maig.

El jurat apreciarà la simplicitat, l’economia de mitjans, l’orginalitat, l’humor, la llibertat expressiba i la despreocupació acadèmica.

2. Participació

El concurs està obert a persones usuàries dels serveis d’adults de la xarxa de salut mental i addiccions de Catalunya.

3. Lloc de presentació i període de lliurament

Els treballs es podran lliurar des del 10 de juny al 12 de juliol de 2024, de dilluns a divendres de 9 a 14h, a la seu de la Llar Roger de Llúria 68 (cantonada amb c/Aragó, 08009 Barcelona) Tel. 93 208 00 82.

4. Premis

  • Hi haurà tres premis dotats cadascun d’ells amb 1.000€, que valoraran les diferents característiques de le sobres: originalitat, qualitat tècnica i pictòrica.
  • Vint-i-cin accèssits.
  • s’editarà un llibre amb totes les aportacions del qual es donarà un exemplar a cada persona participant el dia de l’acte de lliurament de premis

5. Jurant del Premi

America Sanchez, dibuixant i dissenyador gràfic

Cristina Sampere, directora SETBA

Eva Calatayud, responsable Fons d’Art Singular – Fundació Josep Santacreu

Judit Busom, artista i tècnica Club Social Septiclub

Pilar Solanes, experta en Salut Pública i Salut Mental

Xano Armenter, president de Cercle Artístic Sant Lluc

Albert Piquer, president de la Federació Veus

Claudia Torner, artista i coordinadora d’Apropa Cultura

President del jurat: Carles Guerra, crític d’art, docent i investigador

6. Veredicte

El veredicte es farà públic el dia del lliurament de premis en un acte que tindrà lloc a l’Auditori AXA, Av. Diagonal, 547 (L’Illa Diagonal) Barcelona, el divendres 11 d’octubre de 2024. Properament us informarem del programa i l’horari previst.

7. Recuperació del material presentat a concurs

Els treballs no premiats podran recollir-se a la seu e la Llar Roger de Llúria, al carrer Roger de Llúria 68 de Barcelona, des del 11 de novembre fins al 22 de novembre de 2024, en dies labroables d’11 a 14h, prèvia presentació del resguard corresponent.

 

Més informació

CPB Fundació Dr. Fàbregas