Comencem l’any amb les primeres tres sortides Respir 2024: Olot, Vilafranca del Penedès i Delta de l’Ebre

01/02/2024

Ja tenim tot preparat per començar l’any carregat de piles i informant sobre les tres primeres sortides RESPIR 2024 que es realitzaran durant el mes de febrer i març.

16 a 18 de febrer – Olot, carnestoltes i volcans!

Aprofitem els bells paisatges d’aquesta ciutat situada a un dels indrets més bonics de Cataluny per gaudir d’un cap de setmana a la capital de la comarca de la Garrotxa!

Podrem descobrir el casc antic d’Olot, passejar per els seus carrers i visitar alguns museus de la zona d’allò més interessants, com per exemple el museu dels volcans.

A més a més, just aquest cap de setmana se celebra el Carnestoltes a la ciutat d’Olot, amb comparses i carrosses ben guarnides i una rua que passa just per d’avant l’alberg.

I per la nit, sortir a prendre alguna cosa amb tranquil·litat i gaudir de l’ambient de la ciutat. Ja ho diu la dita… Com a Olot, enlloc!

Allotjament: Albert d’Olot – Alberg Torre Malagrida

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat mitjà. La distància entre l’estació de bus i l’alberg és de, aproximadament, 20 minuts.

Preu de la sortida: 105€

Reunió informativa: Dimecres 14 de febrer a les 16h – Lloc a concretar.

 

8 a 10 de març – Vilafranca del Penedès, turisme i cultura!

Anem a Vilafranca, capital de la comarca de l’Alt Penedès!

Aquest municipi destaca com sabreu per la seva tradició vinícola, i també per els famosos castellers de Vilafranca. Però també és una vila amb molts edificis d’època medieval, i alguns modernistes entre els segles XIX i XX, que avui dia ocupen el centre ple de comerços i botigues.

Ens estrenem allotjant-nos a l’Alberg de Vilafranca, obert des de fa poc i amb unes instal·lacions molt noves i còmodes! L’alberg està situat a una zona tranquil·la a les afores de la ciutat.

Passarem uns dies fent turisme, on podrem visitar el mercat dels dissabtes, alguns edificis històrics com la basílica de santa Maria, la Casa de la festa Major, i descobrir la vida que hi ha pels carrers del centre històric.

Allotjament: Alberg de Vilafranca

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat alt. La distancia entre el centre, on també es troba l’estació, i l’alberg és d’aproximadament 30 minuts. És una sortida on haurem de caminar forá per poder descobrir la ciuta ti els seus racons més interessants!

Preu de la sortida: 105€

Reunió informativa: Dimecres 06 de març a les 16h – Lloc a concretar

 

25 a 28 de març – Delta de l’Ebre, Setmana Santa

Tornem a viatjar al Delta de l’Ebre per Setmana santa! Un espectacular indret per les seves característiques mediambientals i els seus infinits paisatges. Coneixerem tots els secrets de la desembocadura del riu, caminant, en vaixell, en autocar, i fins i tot d’es d’un espectacular mirador.

Un dia ens aproparem a Peñíscola, ciutat situada en un indret privilegiat del Meditarri, al nord de la Comunitat Valenciana. Podrem passejar pels seus carrers, veure la ciutat antiga, i descobrir un castell del s.XIV.

Allotjament: Alberg de Deltebre

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat mitjà-alt. L’alberg està ubicat en una zona apartada i tranquil·la, per tant caldrà caminar distàncies llargues per anar als diferents llocs que visitarem.

Preu de la sortida: 240€

Reunió informativa: Dimecres 20 de març a les 16h – Lloc a concretar.

 

El programa Respir

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut), per a persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves) i per a dones amb problemes de salut mental (Respir Dones). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors i cuidadores.