Cicle de conferències “Salut mental i entorn social”

08/03/2023

L’OBSERVATORI SOCIAL DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA” ORGANITZA el cicle de conferències “Salut mental i entorn social” AL CAIXAFORUM DE SEVILLA, AMB LA COL·LABORACIÓ DE SALUT MENTAL CATALUNYA

L’Observatori Social de la Fundació “la Caixa” organitza del 14 de març al 28 de març el cicle de conferències Salut mental i entorn social al CaixaForum de Sevilla i Salut Mental Catalunya (SMC) col·labora com a coorganitzadora en l’activitat.

Tant la participació de l’entorn pròxim i de les xarxes de suport social en la comunitat, com l’acompanyament són elements clau per a afavorir el benestar emocional de les persones. És necessari abordar el vessant psicosocial i comunitari de la salut mental i continuar treballant per a erradicar les desigualtats socials, els prejudicis i la discriminació.

Les activitats del cicle són:

El valor de les xarxes de suport social. Vincles que ens sostenen

Dimarts 14 de març a les 18h

La xerrada pretén col·locar el focus en les xarxes de suport social com a element clau per a afavorir el benestar emocional i per a la recuperació de les persones que han passat per situacions de sofriment emocional. La situació de crisi ha posat en evidència, encara més, la necessitat de les xarxes de suport social per al benestar de la ciutadania. És important identificar els factors protectors i donar a conèixer les iniciatives col·laboratives, el treball en xarxa i els actius socials que contribueixen a una bona salut mental.

A càrrec de:

  • Pepa Flores, coordinadora DAV Sevilla en LLAR SI – Fundació RAIS

Moderat per:

  • Carles Bonete, treballador social, coordinador de l’àrea soci-comunitària en Salut Mental Catalunya

Pots adquirir la teva entrada en aquest enllaç.

Salut mental i gènere. Obertura a noves perspectives

Dimarts 21 de març a les 18h

La xerrada se centra en donar a conèixer les desigualtats i l’impacte que el gènere té en la salut mental. És fonamental visibilitzar les dades disponibles i comprendre la importància que té incloure la perspectiva de gènere de manera transversal en el disseny de programes, projectes, serveis i polítiques públiques de salut mental.

A càrrec de:

  • Patricia Quintanilla, coordinadora tècnica de l’Àrea Dona i Igualtat en Federació Salut Mental Castella i Lleó, i referent del projecte JULIA

Moderat per:

  • Eva Martínez de León, pedagoga, responsable d’Igualtat en ASAENES

Pots adquirir la teva entrada en aquest enllaç.

 

Desigualtats socials i salut mental. Promoció de la justícia social

Dimarts 28 de març a les 18h

La xerrada mostrarà com afecten els determinants socials en la salut mental… i com abordar-los. Es visibilitzaran els recursos comunitaris, les estratègies i les iniciatives que combaten les desigualtats socials i que ajuden a promoure el benestar emocional i a prevenir problemes de salut mental.

A càrrec de:

  • Mª José Santos, coordinadora de Projectes i Estudis en ASAENES
  • Isabel Moragues, especialista de l’Àrea de coneixement de Salut, Socors i Emergències en Creu Roja Andalusia

Moderat per:

  • Dr. Francisco José Eiroá, investigador Ramón y Cajal, Universitat de Barcelona. Membre del Grup de Recerca en Salut Mental en Primera Persona

Pots adquirir la teva entrada en aquest enllaç.