25 anys treballant per la salut mental a Catalunya

14/06/2021

Estem d’aniversari i ho volem celebrar amb totes les persones que heu format de la nostra història. La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) es va fundar al 1996 per donar veu a les 11 associacions que van formar part del naixement del nostre moviment associatiu. Han passat 25 anys i la nostra Federació agrupa més de 70 entitats de persones i familiars amb problemes de salut mental.

Aquests 25 anys són motiu de celebració i la farem el proper dimarts 5 d’octubre del 2021 per la tarda en un acte que retransmetrem per streaming des del CaixaForum de Barcelona. La celebració dels 25 anys de SMC ens permetrà repassar els principals reptes aconseguits i les fites pendents de la nostra entitat. Posarem de relleu també la feina feta per tot el moviment associatiu que representem de la mà d’alguns dels seus protagonistes.

L’acte dels 25 anys estarà conduït pel periodista Òscar Dalmau, a qui agraïm la seva col·laboració, com la de la Fundació “laCaixa” i Cala Vidala. Creació i formació artística. 

25 anys i Dia Mundial

L’acte del 5 d’octubre servirà per commemorar els nostres 25 anys però també per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental 2021, que portarà per lema “Salut mental en un món desigual“. Hem volgut juntar les dues celebracions per repassar les principals fites assolides pel moviment en salut mental a Catalunya però també els principals reptes de futur i reivindicacions del nostre col·lectiu. Una mirada al passat però també al futur en un moment on la pandèmia ha posat de relleu la importància de tenir una bona salut mental.

Animem a totes les persones que heu format part de la família de SMC aquests 25 anys a trobar-nos el 5 d’octubre, encara que sigui per streaming, per celebrar tot el que hem aconseguit i el que ens queda per assolir per posar en valor la tasca i feina que fem cada dia les persones amb problemes de salut mental, les seves famílies i els professionals del nostre àmbit.

Les restriccions per la Covid-19 ens obliguen a tenir un aforament limitat al CaixaFòrum. A l’acte només es podrà assistir per invitació personal però la celebració es podrà seguir per streaming, segurament a través del canal de Youtube de SMC en obert per a tothom.

En les properes setmanes i mesos us anirfem donant més detalls de la celebració.

Us esperem el 5 d’octubre!