L’Activa’t avança en la implementació del projecte més enllà del pilotatge

22/01/2021

Amb les dades del 2020 el projecte ja ha arribat a més de 12.000 intervencions amb persones, amb un total de 7.548 persones com a beneficiàries directes des de l’inici del projecte al 2015.

Activa’t per la salut mental ja ha iniciat el camí per consolidar-se com a servei més arrelat al territori. Continua la seva activitat al 2021 gràcies al finançament de “la Caixa” i de la subvenció estatal de l’IRPF. Actualment s’estan duent a terme reunions amb el voluntariat i l’equip de professionals de les diferents formacions i activitats grupals del projecte per tal de continuar l’activitat. Així mateix continua l’atenció a través dels diferentes Espais Situa’t a territori, alguns ja gestionats per entitats federades.

La continuïtat del projecte al 2021 també s’està coordinant amb els diferents agents de l’àmbit de la salut mental a territori, amb l’objectiu de garantir una implementació adequada en la cartera de serveis. I tot això tenint en compte l’actual situació de pandèmia i l’adaptació dels nostres programes, serveis i recursos a les restriccions per les alarmes sanitàries. En aquest sentit, les formacions del 2020 (Prospect, facilitadors de GAM…) ja es van fer en modalitat online.

L’any 2020, considerat any de transició cap a la consolidació, ha estat possible gràcies al suport financer de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, de Tarragona, de Barcelona i Dipsalut, així com l’Ajuntament de Barcelona. La feina no s’hagués pogut dir a terme sense la implicació del voluntariat, de l’equip i la col.laboració de les associacions i agents territorials que formen l’Activa’t.

Us anirem informant de les novetats de tot aquest procés, així com de les vies, canals i contactes per seguir col·laborant i fer possible el nostre projecte de recuperació i empoderament en salut mental. Gràcies a tothom!

Balanç dels cinc anys del projecte Activa’t 

L’Activa’t per la salut mental ha tancat el 2020 amb 1.231 persones beneficiàries. Aquesta xifra inclou a les persones que han fet consultes a l’Espai Situa’t i a les que han participat en les diferents activitats grupals del projecte. Amb les dades del 2020 el projecte ja ha arribat a més de 12.000 intervencions amb persones, amb un total de 7.548 persones com a beneficiàries directes des de l’inici del projecte al 2015.

Les principals dades del 2020 són:

  • 1.231 persones beneficiàries en total de l’Activa’t (demandes o activitats grupals). D’aquestes:
  • 1.119 persones han fet consultes a l’Espai Situa’t, que han atés un total de 1.361 demandes
  • 242 persones beneficiaries de les activitats grupals, en les que hi ha hagut 362 participacions (algunes persones han participat en diferents activitats)

Les 362 participacions en activitats grupals inclouen:

  • 115 participacions al Prospect
  • 99 participacions de facilitadors prospect en trobades on-line
  • 76 participacions en trobades de moderadors de GAM
  • 62 participacions en la formació de moderació de GAM
  • 10 participants en la formació en Recuperació

Infografies

infografia activat 2020
beneficiaris activat 2015-20