Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

2.350 persones visiten l’exposició sobre el Club Social Gramenet a Perpignan

expo visa

La salut mental va estar present al festival Visa Off de Perpinyà amb l’exposició “Malgrat tot” d’Ana García Rodríguez, un seguiment del Club Social Gramanet i de les seves activitats i persones usuàries. Es tractava d’un dels sis projectes seleccionats per l’Institut d’Estudis Forogràfics de Catalunya (IEFC) a la mostra Territori Documental, que es va poder veure en el marc del festival de fotografia VISA pour l’image que es fa a Perpignan, referència a nivell internacional.

Un total de 2.350 persones van visitar l’exposició col·lectiva en la que participava l’exposició d’Ana García Rodríguez sobre el dia a dia del Club Social Gramanet. La mostra va ser preseleccionada per una agència de París en la categoria amb un Toc de cor, una manera que tenen les agències de preseleccionar els treballs fotogràfics que els arriben al cor. L’exposició també va sortir a mitjans de comunicació com L’Independant.

“Malgrat tot”, camí de recuperació

Aquest projecte es construeix com una trobada en el camí de recuperació de persones que conviuen amb un diagnòstic en salut mental, en la seva majoria esquizofrènia. Per a això, he acompanyat als socis del Club Social Gramenet de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en les seves rutines diàries a través de les activitats que proposen i autogestionen en assemblea amb l’ajuda de tres educadors. Aquestes activitats persegueixen l’adquisició de competències personals i socials que afavoreixen la completa autonomia i integració social dels membres del club, i la superació davant qualsevol forma d’estigma que amb freqüència es genera en els diagnòstics en salut mental.

Ana Garod

Ana García Rodríguez

Fotògrafa nascuda a Barcelona.
Especialitat, narrativa fotogràfica.Acadèmicament es va formar en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, i en Fotografia per l’IEFC.Les seves àrees d’especialització són la Fotografia Documental i Editorial, el Retrat, el Paisatge i l’Arquitectura.També l’interessa la fotografia com a eina de pensament i reflexió.L’enfocament del seu treball mostra una marcada inclinació per revelar les històries que es generen des de les imatges.