Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Federació condemna rotundament les agressions sexuals a un menor amb síndrome d’Asperger i reclama mecanismes per protegir les persones més vulnerables

ma amb pintura

Consulta el comunicat de la Federació SMC en format pdf 

 

La Federació Salut Mental Catalunya mostra el més profund rebuig als fets ocorreguts el darrer trimestre de l’any 2018  a Vallirana en que un menor amb síndrome d’Asperger va ser  presumptament agredit sexualment per un grup de companys de l’institut, també menors, i reclama a l’administració mesures que evitin que es repeteixin aquest tipus d’agressions.

El bullying és una realitat massa present en l’entorn de la infància i l’adolescència, que causa un gran patiment a les persones, situant-les en una posició de vulnerabilitat encara més greu quan es tracta de persones més desprotegides, com és cas del menor agredit de manera repetitiva, dins el propi centre.

L’administració té el deure de garantir la seguretat de tota la ciutadania, però encara més amb les persones en una posició més gran de vulnerabilitat, oferint solucions inclusives, i un gran suport i acompanyament

Cal empenta política per dotar les escoles dels mecanismes necessaris  per prevenir i detectar el bullying des de l’inici. Cal protegir les persones més vulnerables d’aquest tipus d’agressions i, sobretot, calen més eines de prevenció i detecció.

Cal, doncs, innovar i millorar els suports, i que es facin els esforços oportuns i immediats en aquest sentit per destinar-hi els recursos necessaris per tal que aquesta atenció esdevingui una realitat.

La Federació Salut Mental Catalunya, com a entitat social que aglutina la gran majoria del moviment associatiu de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, ofereix tot el seu suport a la víctima i la seva família.

Així també, donem suport a totes les entitats que treballen en el seu dia a dia per la promoció dels drets i l’autonomia de les persones amb trastorns de l’espectre autista, que ens són moltes i fan molt bona feina a tot el territori català.

 

——–