Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Engega el XXI Premi Art Brut

artbrut 2019

El Premi Art Brut – Agustí de Semir & Conxa Millán arriba a la seva 21a edició, convidant els candidats a la creació, en format dibuix, sobre un concepte que evoca multitud d’imatges i conceptes: “Amèrica”. Amb propostes tan dispars com Marilyn Monroe, carnaval o jungla, el jurat convoca els artistes a expressar-se lliurement, amb simplicitat, originalitat i humor, per optar als 3 premis i 10 accèssits del certamen.

El concurs, que no ha deixat de créixer en participació des de la seva creació i que l’any passat va arribar a les 733 obres presentades, està obert a persones usuàries de serveis de salut mental d’adults de Catalunya. Organitzat per Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya, promou i reconeix el paper de l’expressió artística en el procés de recuperació en salut mental.

Els suports per presentar el treballs es poden demanar per correu electrònic a l’adreça llarlluria@cpbssm.org fins el proper 15 de març. El termini de presentació dels dibuixos és del 18 de març al 26 d’abril, moment en què s’obre el període de valoració de les obres i de deliberació per part del jurat, format per diferents artistes. El veredicte es farà públic divendres 14 de juny a les 12:30h a l’auditori de Caixaforum, amb l’atorgament dels 13 premis: 3 guardons dotats amb 600€ cadascun i 10 accèssits reconeguts amb un Articket per visitar sis museus de Barcelona.

Com en edicions anteriors, tots els dibuixos quedaran publicats en un llibre que els participants podran recollir el mateix dia del lliurament dels premis. Les obres es poden presentar a un o més colors, en el suport i format que especifiquen les bases (enllaçar a pdf de descàrrega) i acompanyades d’una fitxa amb les dades de l’autor.

L’art brut forma part d’un dels programes de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials per a la inclusió i la participació activa d’artistes amb problemes de salut mental. Compta amb el Museu d’Art Brut (mAB) i diverses exposicions arreu del país per facilitar l’intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic i té com a finalitat normalitzar els problemes de salut mental i sensibilitzar la societat. Art Brut Catalunya és una aliança entre la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, la Federació Salut Mental Catalunya i Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.

Descarrega les bases del Premi Art Brut 2019