Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Obertament rep el premi DKV Ciudad de Barcelona

dkvobertament

La Llotja de mar va ser l’espai dela gala de lliurament de premis DKV Ciudad de Barcelona que ha valorat la tasca d’Obertament en la lluita contra l’estigma i la discriminació de la salut mental. Per Obertament aquest premi suposa un reconeixement a la tasca realitzada fins al moment, però també un impuls moral i econòmic per continuar desenvolupant projectes per acabar amb la discriminació per motius de salut mental.

El recent informe sobre salut mental als mitjans de comunicació publicat per Obertament el passat mes de maig, i elaborat conjuntament amb l’Observatori crític de mitjans del Grup de periodistes Ramón Barnils, ha posat de manifest que els mitjans de comunicació tenen una clara tendència a reproduir mites i estereotips arrelats a la nostra cultura. Cal un trencament de les velles idees perquè les persones que passen per un problema de salut mental deixin de sentir-se discriminades, aïllades i hagin d’amagar el seu diagnòstic.

En aquesta lluita, els portaveus antiestigma són clau: sabem que són les històries com la de l’Antonio, protagonista de la campanya de captació a Mi grano de arena, les que ens permeten trencar amb els prejudicis i compensar l’estigma present als mitjans catalans, que segons el citat informe, se situaria al voltant del 50% del total de continguts informatius sobre salut mental.

Al llarg de tot 2015, 42 portaveus en primera persona van parlar obertament sobre salut mental en entrevistes, reportatges, documentals i tertúlies,  arribant així a una audiència potencial de més de sis milions de persones.Ara, gràcies al suport de DKV Seguros i del diners recaptats a la campanya a Mi grano de arena, disposem de 7676 euros més per a formar nous portaveus antiestigma que duguin als mitjans les seves històries i contribueixin així a acabar amb la discriminació per raons de salut mental.