Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El Teatre de Salt, escenari del programa radiofònic “Ens patina l’embrague”

teatresalt

L’equip del programa radiofònic Ens patina l’embrague, dissenyat, produït i conduit per usuaris de la Fundació Privada Drissa, commemora dijous 6 de març deu anys en antena i 400 programes, amb una edició especial al Teatre de Salt, oberta a la població. L’acte anirà acompanyat d’actuacions que els organitzadors no han volgut desvelar. L’entrada es gratuïta però cal fer reserva a: prelaboral@fundaciodrissa.com (places limitades).

Ens patina l’embrague neix el 12 de gener de 2004 gràcies al suport de Ràdio Salt, que va creure en un projecte impulsat com a taller de ràdio del Servei Prelaboral de la Fundació. L’objectiu del programa és lluitar contra l’estigmatització social de persones amb una malaltia mental i la clau de seu èxit, des dels iniciïs i fins l’actualitat, rau en un equip que ha sabut compaginar el tractament a fons de temes de sector i de les persones afectades, amb la notícia d’actualitat i les seccions més fresques, resultant de tot plegat un magazine curós, proper i amè.

Ens patina l’embrague s’emet en l’actualitat per Ràdio Salt (97.7 FM), els dijous de 17.00 a 18.00h; Ràdio Sarrià (87.6 FM), els dilluns de 18.00 a 19.00h; Ràdio Sant Hilari (107.3 FM), els dilluns de 21.00 a 22.00h; Ràdio Quart (101.0 FM). els divendres de 20.00 a 21.00h i per Ràdio Caldes (107.9 FM), els divendres de 20.00 a 21.00h.

La porta al món laboral

Ens patina l’embrague és una iniciativa del servei prelaboral de la Fundació Privada Drissa que va pensar en un taller de ràdio com a mitjà de capacitació teòrica, tècnica i professional de persones que pateixen una malaltia mental i que necessiten d’aquest entrenament per iniciar un itinerari laboral. El servei, que neix el 2003 com a borsa de treball activa, incorpora a la seva activitat un ampli ventall de tallers enfocats a la inserció laboral: des de la restauració de mobles, informàtica, o neteja, fins a horticultura i jardineria, manipulats, món laboral, estudi de mercat, creativitat, salut, taller d’autoconeixement, o xarxes socials, entre d’altres.

El servei disposa de 35 places. De les 400 persones ateses des de l’any 2003, 72 han estat inserides al Centre Especial de Treball (CET) de Drissa, 16 al mercat laboral ordinari, i set a altres CET. L’any 2013, el servei va atendre 54 persones, de les quals, malgrat l’actual situació econòmica, la Fundació va aconseguir la inserció laboral de dues persones al CET Drissa. El temps d’estada mitjana al servei és de 14 mesos. Del total de persones usuàries, un 85% són homes i un 15% són dones.

Enllaç relacionat:

Audios dels programes “Ens patina l’embrague”