Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Obertament forma activistes “que no es mosseguin la llengua” amb sessions de formació a Barcelona

obertament_cartell_apaisat

El proper divendres 21 de juny el projecte Obertament inicia les sessions a Barcelona per formar persones amb problemes de salut mental que vulguin esdevenir activistes del equip nacional de lluita contra la discriminació social de la salut mental.

La campanya “No et mosseguis la llengua” segueix en marxa per cercar activistes que vulguin participar en els equips territorials de Lleida, Tarragona, Girona i Manresa i que es formaran durant la tardor de 2013.

Totes les entitats, serveis i recursos de salut mental interessats poden sol·licitar cartells i díptics per a fer difusió d’aquesta campanya en el seu territori.

Obertament és un projecte que neix a partir de la iniciativa dels principals agents de la salut mental a Catalunya, entre d’altres la Federació Salut Mental Catalunya, que s’uneixen amb l’objectiu d’unificar esforços i lluitar de forma conjunta contra les informacions, pràctiques i actituds estigmatitzants i discriminatòries que viuen les persones amb un problema de salut mental.

No es pot concebre un projecte de reivindicació de drets d’un col·lectiu i de promoció de la seva inclusió social sense comptar amb els membres d’aquest. Per això, Obertament pretén teixir una xarxa d’activistes antiestigma en primera persona arreu de Catalunya.

Aquests activistes es formen per ser els encarregats de transmetre la seva experiència i intervenir en la difusió pública, de sensibilitzar a col·lectius específics, i d’alertar i donar resposta sobre informacions i pràctiques discriminatòries.

El 21 de juny es va iniciar el curs a Barcelona per formar persones amb problemes de salut mental que vulguin esdevenir activistes de l’equip nacional de lluita contra la discriminació social de la salut mental.

Però Obertament cerca més persones que vulguin participar en els equips territorials de Lleida, Tarragona, Girona i Manresa, i que es formaran durant la tardor de 2013. Per aquest motiu, la campanya “No et mosseguis la llengua” segueix en marxa mitjançant la difusió de l’anunci audiovisual a través de les xarxes socials, un vídeo on els actuals activistes parlen de situacions quotidianes on s’han sentit discriminats per tenir problemes de salut mental, animant d’altres persones que es troben en la mateixa situació que s’uneixin al  projecte.

Enllaç relacionat:

Obertament

zp8497586rq