10 anys treballant per la salut mental de la Noguera

30/10/2018

El passat divendres 26 d’Octubre l’entitat va celebrar els seus deu anys en un acte al Casal la Pallavacara que va comptar amb un centenar d’assistents.

A l’acte varen assistir representants institucionals dels diferents organismes que donen suport a l’entitat, com són Israel  Molinero, President de la Federació de Salut Mental Catalunya,  Joan Santacana, Director territorial a Lleida del Departament de Treball Afers Socials i Famílies, Concepció Canyadell, Presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i Jordi Ignasi Vidal, Alcalde de Balaguer. També hi va assistir el President de la Coordinadora d’entitats de salut mental de les terres de Lleida, Josep Lavin. Tots ells van felicitar a la Junta directiva i l’equip de professionals de l’entitat per la feina feta, a la vegada que es va posar de manifest la rellevància del moment actual per tal de treballar junts entitats i administracions per tal d’oferir una millor atenció integral en l’àmbit de salut mental.

Seguidament va parlar Olga Jordana, la primera Presidenta de l’entitat, Marta Petit, Psicòloga de l’entitat, Josep Maria Comenge, un dels primers socis del Club Social el Porxo i per acabar Mercè Torrentallé, Presidenta actual de l’entitat. En aquesta taula es va recordar els inicis de l’ associació i es va agrair el suport de l’Associació Salut Mental Ponent en aquell període inicial. Per altra banda es va fer un breu repàs de l’evolució dels serveis de l’entitat fent èmfasis en el servei de sensibilització comunitària pel qual s’ha arribat a realitzar 110 actes d’aquesta tipologia. El testimoni del Club social va realitzar un discurs emotiu sobre el que significa per a ell l’espai del Club,  relatant com ha viscut els canvis que s’han donat al llarg del temps. Per acabar l’actual presidenta va agrair el suport i el treball ben fet per tots els membres de Junta i treballadors que han fet possible que l’entitat segueixi activa i amb ganes de seguir amb nous projectes.

L’acte va finalitzar amb l’actuació del cantautor Joan Blau, alhora que es mostrava una presentació de fotografies.

Des de l’entitat, volem donar les gràcies a tots els organismes que donen suport a l’entitat per la seva confiança, al contautor Joan Blau per la seva col·laboració, i també a totes les persones que van assistir a l’acte: socis i membres de Junta que donen sentit a la nostra feina i ens empenyen a millorar cada dia.