Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

2012 Dia Mundial de la Salut Mental: Sabadell

Sabadell ha estat escollida aquest 2012 la ciutat per celebrar l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, organitzat per la FECAFAMM, la Fundació Funamment i l’Associació Salut Mental Sabadell i que té com a lema “La depressió: un problema global”.

Una jornada que, com cada any, ha estat un espai de trobada, festiu i participatiu que ha aplegat familiars, usuaris, professionals i polítics per sensibilitzar la societat i impulsar iniciatives que millorin la salut mental des de tots els àmbits.

El moviment associatiu de la salut mental va reunir el dissabte 6 d’octubre a la Plaça de l’Ajuntament de Sabadell més de 1.000 persones per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, sota el lema “Depressió: un problema global”.

El periodista Miquel Calçada va llegir el manifest de la FECAFAMM (Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental) en el qual es reclamava, tot i la situació de crisi que estem vivint, “que la salut mental esdevingui una prioritat del govern en tots els àmbits implicats en la seva atenció” i que es mantinguin els recursos actuals, així com la millora de la xarxa de salut mental en termes d’eficiència i de nous recursos per donar resposta a les noves necessitats.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Tots ells van dirigir unes paraules als assistents, juntament amb el president de la FECAFAMM, Xavier Trabado, i la presidenta de Salut Mental Sabadell, Anna Maria Montseny, les dues entitats organitzadores de l’acte.

El moviment social en pro de la salut mental no pot permetre que la crisi aturi i posi en risc la sostenibilitat de molts programes i serveis actuals i futurs. Ara, sobretot en el context actual d’increment de malestar i problemàtiques, cal invertir i centrar els esforços i treballar per disposar de majors recursos i més ben coordinats entre ells.“Volem que Catalunya sigui un país referent en salut mental”, ha conclòs Xavier Trabado.

Després dels parlaments, els assistents van gaudir d’una actuació de grups de cultura popular i la ciutat i van fer una cercavila fins a l’Hotel Urpi, on va tenir lloc el dinar de germanor, acompanyat de la música de l’Orquestra Big Band del CEME.

Enllaços relacionats:

Manifest Sabadell 2012

Nota de premsa

Tríptic 

Cartell 

Imatges

Vídeo

 

Dia Mundial de la Salut Mental 2012