Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Mental Health Friendly

Facilitar que l’anglès sigui una eina més en la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental és l’objectiu de la iniciativa Mental Health Friendly, impulsada per Andrew Dodd i Fiona Oates, dos professors d’anglès, i compta amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya, Oxford House, British Council, Macmillan Publishers i Hotels Catalonia. El projecte vol dotar d’habilitats professionals, acadèmiques, professionals i socials a les persones amb problemes de salut mental, perquè el seu trastorn no sigui un impediment sinó una oportunitat més en la seva recuperació i inclusió social, i no els exclogui de les mateixes oportunitats que tothom.

Mental Health Friendly funciona com un certificat que garanteix que les classes d’anglès estan adaptades als alumnes amb necessitats especials, ja siguin de concentració o atenció, com en el cas d’algunes personesamb problemes de salut mental, i facilitar així el seu aprenentatge, tant pel que fa a questions de vocabulari com de metodologia. El projecte va obrir fins al mes de juny un concurs perquè els professors d’anglès que treballen a Catalunya fessin propostes per trobar models de classes d’anglès de 45 minuts de durada pensades per sensibilitzar sobre la salut mental a través de l’anglès.

Amb tots els materials i propostes rebudes es farà el disseny final del segell Mental Health Friendly per a la seva posterior implantació en les acadèmies i centres d’ensenyament d’anglès a Catalunya. Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental que es farà a Valls el 10 d’octubre.

Podeu trobar més informació sobre el projecte així com descarregar materials didàctics en aquest enllaç.

EL PROJECTE MENTAL HEALTH FRIENDLY COMPTA AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

oxford mcmillan innovateelt_logo
 cataloniahotels_logo

 

 

————————————————————————————————————————————————