Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Convocatòria premsa: Inauguració del local del Club Social El Far – La Garriga

cs el far la garriga
  • Aquest servei treballa la recuperació i la inclusió sociocomunitària de persones amb problemes de salut mental.
  • El Club té capacitat per atendre 30 persones i ja n’atén 21.

(convocatòria en pdf)

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Acte: Inauguració del local del Club Social El Far – La Garriga

Lloc: Seu del Club Social El Far – La Garriga (C. Anselm Clavé, 52. 08530 La Garriga)

Data: Dijous 25 de juliol de 2019

Hora: entre les 18:30 i les 20:30 (acollida, acte i refrigeri)

L’organització posarà portaveus a disposició dels mitjans: representants de l’associació, de la Fundació i testimonis en primera persona, tant el dia de l’acte com els dies previs o posteriors.

———–

El proper dijous 25 de juliol La Garriga celebrarà la inauguració oficial del Club Social El Far – La Garriga, després de l’adequació final del nou local, en un acte que pretén presentar el servei a la ciutadania i posar de relleu la feina que s’hi fa per tal de millorar la qualitat de vida i la inclusió comunitària de les persones amb problemàtica de salut mental.

L’acte comptarà amb la presència, entre d’altres, de Meritxell Budó, consellera de la Presidència i exalcaldessa de La Garriga; Dolors Castellà, alcaldessa de La Garriga; Imma Pinyol, presidenta de l’Associació El Far; Israel Molinero, president de la Fundació Salut Mental Catalunya; i les professionals del Club Social junt amb dos socis com a testimonis, que explicaran la tasca que duen a terme.

Des de les 18:30 hores, els i les sòcies del Club instal·laran un “Test dels desitjos” a l’entrada del Club per donar la benvinguda. Es demanarà al públic assistent que escrigui desitjos pel Club i que els introdueixin en un gerro, en el qual s’hi afegirà una planta per a que creixi, alimentada pels missatges dipositats a les arrels. A més, dins el Club es podrà visitar l’exposició de les obres d’art de Parelles Artístiques (projecte impulsat per l’entitat Osonament en el que hi participa l’entitat El Far, entre d’altres), que consisteix en la creació i la posterior exposició d’obres realitzades a quatre mans: un artista professional i un vinculat a algun recursos de salut mental.

El Club Social El Far – La Garriga neix al 2017 per iniciativa i empenta de l’Associació El Far per a la Salut Mental i està gestionat per la Fundació Salut Mental Catalunya. És un servei de cartera que pot atendre fins a 30 usuaris del municipi i els seus voltants (actualment ja n’atén a 21), i ofereix un espai de lleure i de trobada per a persones amb problemàtica de salut mental, per promoure la inclusió social i comunitària. El programa d’intervenció grupal està constituït per algunes de les següents activitats i tallers: manualitats, cine-fòrum, expressió corporal, tallers de cuina, multi-esports, ioga i meditació, fang i pintura, caminades, assemblees i sortides culturals i esportives.

Aquest servei rep el finançament de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport indispensable de l’Ajuntament de La Garriga, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Diputació de Barcelona i la Fundació Roviralta. A més, gaudeix de la complicitat i la col·laboració dels recursos comunitaris i el teixit social de la ciutat.

El Club Social és un servei d’inclusió sociocomunitària per a persones amb problemàtica de salut mental. Es tracta d’un servei social especialitzat que té per finalitat, dins d’un marc de relacions socials, augmentar la participació i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat.

Per a més informació i confirmació d’assistència:

Documentació d’interès per a periodistes: