Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Clubs Socials

El Club Social és un servei d’inclusió sociocomunitària per a persones amb malaltia mental. Es tracta d’un servei social especialitzat, adreçat a persones amb problemes de salut mental que té per finalitat, dins d’un  marc de relacions socials, augmentar la participació i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat.

La Fundació SMC compta en l’actualitat amb cinc Clubs Socials repartits principalment a la província de Barcelona, i també a la de Tarragona.

mapaCSfundacio_baixa

 BARCELONA PROVÍNCIA

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Club Social Espai 3 – Tel. 934 742 330 - csespai3@funamment.org

Inaugurat el 10 de gener del 2011, el Club Social Espai 3 és un servei amb la possibilitat d’atendre fins a una trentena d’usuaris. Té una estreta relació amb l’Associació de Familiars del Baix Llobregat.

El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club Social i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: hort, català, revista, cine-fòrum, manualitats, sensibilització i gimnàstica, entre altres.

MATARÓ

Club Social Tu Tries – Tel. 937 901 114 - cstutries@funamment.org

El Club Social Tu Tries va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010. Feia cinc anys que estava  gestionat per l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme (AFAMMMA), entitat que en l’actualitat es diu Salut Mental Mataró-Maresme.

El Club Social Tu Tries pot atendre fins una trentena d’usuaris i porta a terme programes d’intervenció grupal (arteràpia, pintura, revista, informàtica, gimnàstica, sortides de cap de setmana, etc), programes d’intervenció comunitària (sensibilització a escoles, voluntariat , etc) activitats obertes a la comunitat (concurs Inspiraciones, anglés, etc).

MOLLET DEL VALLÈS

Club Social La Llum – Tel. 935 708 648 - cslallum@funamment.org

El Club Social “La Llum” neix a finals de l’any 1999 per iniciativa de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals La llum que va veure necessari crear un espai de lleure i activitats diverses per les persones afectades.

A partir del dia 1 de juliol de 2012, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals La Llum cedeix la titularitat del Club a la Fundació per la seva gestió.

El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: expressió oral, cuina, manualitats, revista, lectura, monogràfics,  teatre,  club de lectura entre altres.

SANTA COLOMA DE GRAMENET

Club Social Gramenet – Tel. 934 684 627 - csgramenet@funamment.org

El Club Social Gramenet va néixer el 2007 gràcies a l’empenta de l’Associació de Familiars AM.MA.ME de Santa Coloma de Gramenet. Pot atendre fins una trentena d’usuaris. El seu programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme en el Club Social i a diferents equipaments de la ciutat, com per exemple dansa i moviment, alfabetització, pintura, teatre, futbol, manualitats, català, cuina, música i cinema.

El club va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010.

TARRAGONA PROVÍNCIA

EL VENDRELL

Club Social El Llorer – Tel. 608 554 153 - cselllorer@funamment.org

El Club Social El Llorer va néixer el 2007 impulsat per una petita associació de familiars del territori.

El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: expressió oral, bitlles, manualitats, revista, lectura, cine-fòrum, ceràmica, teatre, risoteràpia, ludoteca i estampació, entre altres.

El club va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010.