Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Dia Mundial de la Salut Mental

”Alternatives davant la crisi. El valor dels nostres drets”
Dia Mundial de la Salut Mental 2013
Dissabte 12 d’octubre
Parc de Ribes Roges, Vilanova i la Geltrú
(mapa d’ubicació)

INSCRIPCIONS: Apunta’t aquí.

DESCARREGA’T EL CARTELL AQUÍ (pdf) - DESCARREGA’T EL TRIPTIC AQUÍ (PDF)

dmsm2013_banner

 

El proper dissabte 12 d’octubre esteu tots i totes convocats a Vilanova i la Geltrú a la celebració, un dia de sensibilització i reivindicació, perquè la salut mental torni a ser la protagonista.

Des de la Federació Salut Mental Catalunya i l’AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf) ja estem treballant per la nova edició, que tindrà el lema ”Alternatives davant la crisi. El valor dels nostres drets”. Ara més que mai, treballem i celebrem-ho junts pels benestar de tots!

Programa:

  • 10.30-11.30 h. Arribada dels assistents en tren i autocar.
  • 11.00-12.00 h. Pujada voluntària al tren d’Afevi (preu: 1 euro). Actuació dels Falcons de Vilanova, participació a l’activitat de les butxaques, i actuació de la batukada Taboo!
  • 12.10 h. Benvinguda a càrrec de l’actor Toni Albà. Lectura del manifest a càrrec de l’actor Sergi López.
  • 12.20 h. Acte institucional i parlaments. Està prevista l’assistència de l’alcaldessa de Vilanova i el president de la Generalitat, entre d’altres.
  • 12.50 h. Cançó “I què si”, interpretada en directe per l’actriu i cantant Àngels Gonyalons, amb cor i coreografia de l’escola Memory.
  • 13.00 h. Xatonada popular al mateix parc (prèvia compra del tiquet). Menú: xató, truites, pa, mini coca de llardons, refresc.
  • 15.30 h. Actuació de la coral “Amb una sola veu”.
  • 16.00 h. Actuació de country amb les Cubelles LineDancers.
  • 16.30 h. Final festa
CMYK básico

Acció participativa de les butxaques

Les butxaques de la salut mental volen reivindicar els drets de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Per tal de garantir els drets d’aquest col·lectiu en igualtat de condicions amb les altres persones, necessitem ser moltes veus que no ens aturem.

Vine a Vilanova i la Geltrú el dissabte 12 d’octubre i omple les butxaques per reclamar a les autoritats els nostres drets, els les farem arribar!

Consulta aquí la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, que vol promoure, protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d’igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per a totes les persones amb discapacitat, i promoure el respecte a la seva dignitat inherent.

DEIXA EL TEU MISSATGE A LA BUTXACA DE LA SALUT MENTAL AQUÍ.

 

 

 

 

Dia Mundial de la Salut Mental

El prejudici social suposa un obstacle important per a la integració de les persones amb trastorn mental. El desconeixement i les imatges socials predominants d’aquests trastorns porten sovint a la comunitat al rebuig excloent de les persones que la pateixen. A poc a poc es va prenent consciència que aquest col·lectiu pot participar en la seva totalitat dels espais comunitaris habituals i es planteja la inclusió com a mecanisme d’integració i normalització.

La salut, i la salut mental en forma part inexcusablament, és un dret de totes les persones. El Dia Mundial de la Salut Mental, una iniciativa de la Federació Mundial per a la Salut Mental, emparada per l’Organització Mundial de la Salut, uneix els esforços per lluitar amb una finalitat comuna des de tot el món: la promoció de la salut mental entre la població amb activitats a més de 100 païssos del món.

Cada any es dóna a aquesta celebració un caire diferent, segons els objectius del moment, que poden ser més lúdics, que potenciïn l’intercanvi d’experiències o bé que facin èmfasi en la sensibilització social.

El vídeo de la jornada

AFAMMG, Associació Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf, ha elaborat amb els seus col·laboradors i amics, un vídeo alegre i optimista que ens convida a venir a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Volem agrair la seva implicació a tots els qui l’han fet possible, especialment a la coreògrafa Lourdes i Jose Soldevila i el seu equip que l’han gravat i editat.

No te’l perdis!”

 Un acte obert i participatiu

La celebració està oberta a tota la societat, ja que un dels objectius és la normalització del col·lectiu de persones amb malaltia mental. Així i tot, es preveu que el públic més participatiu siguin els familiars i persones afectades, professionals de la salut mental, representants de l’administració pública responsables d’aquestes temàtiques i agents socials que treballen en salut mental i discapacitat.

Cada any es tria una ciutat catalana diferent per acollir la celebració amb l’objectiu d’implicar tot el moviment social a l’entorn de la salut mental de la comarca i tota la ciutadania.

Informació de les darreres edicions del Dia Mundial de la Salut Mental.

Imatges: