Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots
15 oct

“Fuig, Bèstia” conte sobre salut mental per a infants de 4 a 8 anys amb Mon Mas

fuigbestia

Narracions per a la salut és un projecte que a través de la narració oral apropa als més menuts històries que parlen de la importància de cuidar-se i de donar suport a aquells que més ho necessiten.

Són històries amb un format de conte tradicional, explicades per professionals de la narració. Utilitza motius habituals en els contes infantils: reis, princeses, cavallers i feres.

“Fuig, Bèstia” és la primera sessió de narració oral creada dintre del projecte. Aquesta sessió és una adaptació lliure d’un conte de Paulina Vergés De Echenique anomenat “Sa Dragonera”, editat per Sirpus.

“Fuig, Bèstia” parla de la tristor com un sentiment absolutament normal i necessari per a l’ésser humà. Tots ens podem sentir tristos o melancòlics, però aquests sentiments, normalment, no duren gaire i marxen en uns dies.

A la Dolça, però, se li ha ficat a l’estómac la Fera dels Ais i tothom al regne té por d’apropar-s’hi. El seu pare, el rei, no sap què fer per ajudar-la, fins que un dia arriba un mercader de terres llunyanes que obrirà una escletxa d’esperança per a la Dolça.

Els destinataris del projecte són infants d’entre 4 i 8 anys, preferentment usuaris de biblioteques públiques de tot Catalunya, tot i que la sessió es pot fer en altres equipaments i espais.

Aquest projecte neix al 2015 amb la col·laboració entre la Federació Salut Mental Catalunya, la narradora Mon Mas i la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall de Barcelona, on es va fer la sessió pilot. També compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Al 2016 es va incorporar una segona narradora: Sherezade Bardají.

Data
15 octubre 2019, 6:00 pm
Lloc
Biblioteca Can Rajoler (Parets del Vallès)
Adreça
Carrer Travessera, 1