Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots
13 des

AJORNADA “Fuig, Bèstia”, conte sobre la tristor per a infants de 4 a 8 anys amb Sherezade Bardají

fuigbestia_sherezade

Properament us comunicarem la nova data.

Narracions per a la salut és un projecte que a través de la narració oral apropa als més menuts històries que parlen de la importància de cuidar-se i de donar suport a aquells que més ho necessiten.

Són històries amb un format de conte tradicional, explicades per professionals de la narració. Utilitza motius habituals en els contes infantils: reis, princeses, cavallers i feres.

“Fuig, Bèstia” és la primera sessió de narració oral creada dintre del projecte. Aquesta sessió és una adaptació lliure d’un conte de Paulina Vergés De Echenique anomenat “Sa Dragonera”, editat per Sirpus.

“Fuig, Bèstia” parla de la tristor com un sentiment absolutament normal i necessari per a l’ésser humà. Tots ens podem sentir tristos o melancòlics, però aquests sentiments, normalment, no duren gaire i marxen en uns dies.

A la Dolça, però, se li ha ficat a l’estómac la Fera dels Ais i tothom al regne té por d’apropar-s’hi. El seu pare, el rei, no sap què fer per ajudar-la, fins que un dia arriba un mercader de terres llunyanes que obrirà una escletxa d’esperança per a la Dolça.

Els destinataris del projecte són infants d’entre 4 i 8 anys, preferentment usuaris de biblioteques públiques de tot Catalunya, tot i que la sessió es pot fer en altres equipaments i espais.

Aquest projecte neix al 2015 amb la col·laboració entre la Federació Salut Mental Catalunya, la narradora Mon Mas i la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall de Barcelona, on es va fer la sessió pilot. També compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Al 2016 es va incorporar una segona narradora: Sherezade Bardají.

Més de 1.000 persones ja han vist el Fuig, Bèstia

Després de la sessió pilot que es va fer al 2015, el projecte de narració del “Fuig, Bèstia” ha continuat al 2016 i al 2017 amb més de 50 sessions, la majoria en biblioteques de Catalunya, i més de 1.000 espectadors, la majoria infants de 4 a 8 anys:

  • 2016: 16 sessions i 370 infants beneficiaris
  • 2017: 33 sessions i 785 persones beneficiàries
Data
13 desembre 2018, 6:00 pm
Lloc
Biblioteca Sofia Barat – Barcelona
Adreça
Carrer de Girona, 64