Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots
19 mai

Catalunya treu a passejar la seva bogeria amb el Dia de l’Orgull Boig

Orgull Boig 2019

Organitzen: Comissió Organitzadora de l’Orgull Boig (d’Entitats i Federacions de Salut Mental en Primera Persona de Catalunya). 

El proper 19 de maig, a partir de les 16:30hs, celebrem el Dia de l’Orgull Boig (Mad Pride Day). Per segon any consecutiu Barcelona se suma a una iniciativa internacional que busca donar visibilitat a col·lectius en primera persona que advoquen per una transformació en la mirada social sobre l’anomenada bogeria.

Serà una jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc paral·lelament en altres ciutats de l’estat i del món. La idea que dóna origen a la iniciativa és impulsar el desenvolupament de societats que acullin i naturalitzin la diversitat i les diversitats (emocionals, corporals, de gènere…) com a elements centrals en la construcció de societats més justes i atentes a l’imprescindible cura mútua de les nostres vulnerabilitats.

Aquest any la proposta gira entorn de dos lemes centrals:

  • “Dret a ser lliure, dret a ser jo” des del qual entenem el dret a la diversitat com a part de tot exercici legítim de llibertat.
  • “Treu a passejar la teva pròpia bogeria”, que plantegem com una oportunitat i una invitació oberta a la ciutadania en general; a totes les persones, a tots els col·lectius, associacions, entitats, etc. per obrir-se a compartir les bogeries que totes i tots portem a dins. “De prop ningú és normal” diu Caetano Veloso, i a partir d’aquesta idea volem invitar a la ciutadania a compartir i deixar fluir la seva singular “estranyesa”.

El dia de l’Orgull Boig / Orgullo Loco / Mad Pride neix ja fa 26 anys al Canadà i s’ha anat expandint en diferents països del món com Brasil, França, Italia, Estats Units, Argentina, etc. amb la intenció d’atorgar un lloc central a les persones amb patiment emocional en la construcció de les seves vides i els seus particulars itineraris de recuperació i benestar, i davant la necessitat de treballar conjuntament en el desenvolupament de societats acollidores i obertes a la diversitat. Al mateix temps, aquest dia es proposa com una oportunitat para apropiar-se i obrir-se al ventall de sentits que puguin derivar-se de la paraula “bogeria”.

L’any passat (2018) més de 400 persones es van sumar a la primera celebració del Dia de l¡Orgull Boig. Aquest any la intenció és seguir sumant.

La jornada és organitzada per una comissió que resulta de la unió d’un grup d’entitats i federacions de salut mental en primera persona de Catalunya amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona i La Cupula Music.

 On:

  • 16:30hs. Concentració – Plaça del Poeta Boscà (Mercat de la Barceloneta)
  •  17:30hs. – Manifestació – El recorregut serà el següent: – Plaça del Poeta Boscà (Mercat de la Barceloneta) – Carrer de l’Almirall Churruca – Carrer de Pepe Rubianes – Passeig Marítim de la Barceloneta. Acabarem en el Parc de la Barceloneta.
  •  18:30hs: Lectura del Manifest (Català / Español / Llengua de Signes) i música i festa amb “Bohemios Autorizaos” i “Taki Sounds”. Mestre de Cerimònia: Dani Orviz

Més informació:

http://www.orgullboig #orgullboig @orgullboig

Orgull Boig 2019

Data
19 maig 2019
Lloc
Plaça Poeta Boscà – Barcelona
Adreça
Plaça Poeta Boscà, 1