Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Primera fase del projecte d’elaboració de materials formatius en salut mental infantojuvenil

materials infanto

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha finalitzat la primera fase del projecte d’elaboració de materials formatius per a familiars i professionals que acompanyen infants i joves amb problemes de salut mental, una iniciativa que compta amb el suport de la Fundació Probitas, i en la que també col·labora DKV.

La iniciativa pretén contribuir a la capacitació de familiars i professionals de diferents àmbits que treballen amb infants i joves amb problemes de salut mental, en serveis no especialitzats en salut mental. L’elaboració dels nous materials s’ha dut a terme amb la consultora social Spora, que ha recollit el coneixement d’experts per experiència pròpia, familiars i professionals, que al 2019 han participat en dos tallers i dos grups focals. En els espais participatius, han col·laborat un total de 79 persones (8 persones amb experiència pròpia, 15 familiars i 56 professionals).

D’aquesta feina han sortit quatre temàtiques bàsiques a abordar:

  • Intervenció i treball col·laboratiu
  • Trencament de processos de socialització
  • Autolesions
  • Maneig de situacions de tensió i conflicte

La publicació dels nous materials està prevista a principis de 2020. El proper any també es faran tres tallers de capacitació per pilotar els nous materials per familiars i professionals que acompanyen infants i joves amb problemes de salut mental.

materials infanto 2