Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

“Activa’t per la salut mental” rep el premi Bones Pràctiques de Salud Mental España

buenaspracticas

El projecte de la Federació Salut Mental CatalunyaActiva’t per la salut mental” ha estat distingit en la categoria d’Intervenció Familiar, en reconeixement a la feina per promoure l’apoderament de les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars per convertir-se en agents de salut actius en el seu procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida. L’entrega dels premis s’ha fet el 13 de desembre a Madrid i ha estat en Francisco Rubio, vocal de la junta directiva de la Federació, qui ha anat a recollir el premi.

Salud Mental España (SME), en la segona edició dels premis a les Bones Pràctiques de les associacions de salut mental, reconeix el projecte Activa’t perqué:

  • proporciona eines per a la gestió de el problema de salut mental, mitjançant serveis d’orientació, programes de psicoeducació, programes per al desenvolupament de l’apoderament, i grups d’ajuda mútua
  • augmenta la influència i control que famílies i persones amb experiència pròpia exerceixen en les seves vides
  • millora la cohesió social
  • afavoreix l’articulació de les xarxes sanitària, social i associativa en el suport a les famílies, per assegurar l’adequació i continuïtat en l’atenció, i augmenta la seva participació a la xarxa associativa i social.

En l’edició del 2019 de la convocatòria de Bones Pràctiques, sota el lema “De la soletat a la societat”, s’han presentat 30 projectes en les quatre categories: Empleo, Intervención familiar, Trabajo con medios de comunicación y Mujer y Salud Mental.

El jurat es va reunir el 7 de novembre a Madrid per decidir els guanyadors en una votació en la que van participar representants dels òrgans de govern de SME, del seu Comité Pro Salud Mental en Primera Persona, Red Estatal de Mujeres i equip tècnic.ntal España.

Jurat del premi Bones Pràctiques 2019 de Salud Mental España.

Jurat del premi Bones Pràctiques 2019 de Salud Mental España.