Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Confederació reclama a Torra una resposta urgent per al sector social i d’atenció a les persones

Confederacio_reunio_Torra

La Confederació va instar el president de la Generalitat, Quim Torra, a prendre mesures amb la major celeritat per apaivagar la greu situació que viuen els serveis socials i d’atenció a les persones com a conseqüència d’un infrafinançament crònic. Va ser durant la reunió mantinguda divendres passat entre el president i membres de l’actual Junta Directiva de la federativa, entre les que s’hi troba AMMFEINA SMC, al Palau de la Generalitat.

Els representants de les entitats van traslladar a Torra que els deu anys de congelació de mòduls i tarifes estan abocant el sector a una situació límit, que no només posa en risc la qualitat de l’atenció a les persones, sinó també la sostenibilitat dels serveis i les condicions laborals dels professionals que treballen amb la ciutadania més vulnerable.

“El Tercer Sector no pot acceptar que la situació de pròrroga pressupostària suposi un any més de congelació”, va explicar el president de La Confederacio, Joan Segarra, qui va recordar a Torra que les entitats “estan sostenint amb molt d’esforç el sistema català de serveis socials, en moltes ocasions havent-se d’endeutar per fer front a situacions d’impagaments”.

 

Accelerar la Llei de concertació social 

El segon gran eix de la reunió va ser la nova Llei de Concertació Social que La Confederació està negociant amb el Govern. Els representants de les entitats que integren La Confederació van demanar Torra més esforços per accelerar la seva elaboració, amb l’objectiu de disposar d’un marc legal integral que reguli, d’una banda, la contractació pública i, de l’altra, la concertació amb la iniciativa social sense afany de lucre.