Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Salud Mental España demana no ocultar les morts per suïcidi per millorar la prevenció

jornada sme suicidi

La Jornada sobre la prevenció del suïcidi: Una realitat silenciada, organitzada per Salud Mental España (SME) el 27 de març del 2019 a Madrid, ha servit per demanar que no s’oculti una realitat que afecta a 3.600 persones cada any a l’estat, una mitjana de 10 morts al dia, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Aquesta xifra suposa un increment del 3,1% dels casos de mort per suïcidi a Espanya.

Els participants a la jornada van destacar la necessitat de trencar el silenci que envolta a les morts per suïcidi i van demanar acabar amb els falsos mites sobre aquesta realitat, com que parlar del suïcidi suposa un efecte crida que pot provocar més morts, o que les persones que es treuen la vida ho fan per covardia.

L’acxte organitzat per SME va comptar amb la participació de la ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, María Luisa Carcedo, el president de SME, Nel A. González Zapico, el delegado de DDHH i Discapacitat de CERMI Estatal, Jesús Martín Blanco, i José Luis Herrera, supervivent i membre del Comitè Pro Salut Mental En Primera Persona de SME.

 

 

Per saber més sobre el suïcidi

Nota de premsa de Salud Mental España

Infografies #HablemosDelSuicidio

Recomanacions de la Organització Mundial de la Salut 

Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi del Govern estatal

 

Infografies i recursos de la campanya #HablaDelSuicidio de Salud Mental Espanya

suicidio españa
suicidio propuestas
suicidio infografia
Suicidio - Mito vs realidad (1)
Suicidio - Mito vs realidad (2)
Suicidio - Mito vs realidad (3)
Suicidio - Mito vs realidad (4)
Suicidio - Mito vs realidad (5)
Comunicar el Suicidio