Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Salud Mental España reivindica els drets sexuals i reproductius de les dones amb problemes de salut mental

Abortos coercitivos 1 - Campaña 8M

La Confederación Salud Mental España (SME), de la qual forma part la Federació Salut Mental Catalunya i altres 18 federacions estatals, ha posat en marxa la campanya #NuestraSaludNuestrosDerechos amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona el 8 de març del 2019. La campanya denuncia la vulneració dels drets sexuals i reproductius de les dones amb problemes de salut mental amb pràctiques com les esterilitzacions o abortaments obligats.

SME denuncia que al 2017 es van parcticar un total de 93 esterilitzacions forçades de persones amb discapacitat, la majoria dones, una xifra que és de 1.017 esterilitzacions als darrers 10 anys, contrariament a les resolucions de les Nacions Unides. L’ONU qualifica les eterilitzacions obligades de persones incapacitats com com una mesura “inacceptable” i afegeix que com diu el Consell de Drets Humans “poden constituir tortura“.

SME defensa que les dones amb problemes de salut mental tenen dret a atorgar els seu consentiment informat per a qualsevol procediment mèdic, han de poder decidir lliurament sobre ser o no mares o l’avortament, i lamenta estereotips com que les dones amb trastorn no poden ser bones mares o que les dones amb discapacitat no tenen desig sexual o dret a gaudir-ne.

Podeu consultar tota la informació de la campanya en aquest enllaç.

#NuestraSaludNuestrosDerechos - Notícia i Materials de la campanya

A continuació destaquem algun dels materials.

Abortos coercitivos 1 - Campaña 8M
Abortos coercitivos 2 - Campaña 8M
Anticoncepción - Campaña 8M
Deseo sexual - Campaña 8M
Esterilizaciones forzosas 1 - Campaña 8M
Esterilizaciones forzosas 2 - Campaña 8M