Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

La Fundació Salut Mental Catalunya obre les inscripcions per les sortides Respir d’hivern

montserrat

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya, ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut) i per persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors.

Les inscripcions de les primeres sortides Respir del 2019 són les d’hivern. El preu és de 90 euros:

 Lleida: Turisme pel centre històric

15 al 17 de febrer 2019

A Lleida ens allotjarem a l’Alberg Sant Anastasi, que a l’hora és una residencia d’estudiants universitaris, i està situada al centre d’aquesta ciutat plena d’encant i d’història.

Visitarem la Seu Vella, catedral antiga de Lleida, definida com una de les millors produccions artístiques de l’arquitectura catalana del segle XIII, i per extensió de l’arquitectura medieval europea.

Passejarem per la ciutat, descobrint els canvis que s’han produït al llarg del temps : la remodelació de la llera del riu, la reconstrucció del Castell dels Templers, etc. I També ens endinsarem el l’edat mitja en el Castell de Gardeny on veurem qui eren i com vivien els Templers.

Allotjament: alberg Sant Anastasi

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat alt. Tingueu present que és una sortida on caminem força i distàncies llargues. El trajecte des de Barcelona és amb autobús, i te una durada e més de 2 h.

Reunió informativa: Dimecres 13 febrer 16h

lleida

COMA-RUGA. Anem de Carnestoltes!

1 al 3 de març 2019

Ens allotjarem a l’alberg de Coma-ruga, situat a un indret tranquil envoltat d’un bonic entorn natural i molt a prop del passeig marítim.

Visitarem Torredembarra per gaudir del Carnestoltes a través dels actes programats, que omplen els carrers de música, disfresses i diversió.

A la nit agafarem el tren per anar a Calafell per veure la Gran Rua de Carnaval, que acaba a altes hores de la matinada!

Aquesta serà una sortida amb moviment i molta activitat!

Allotjament: alberg Santa Mª del Mar.
Característiques de la sortida: Dificultat ALTA. Aquesta és una sortida amb molta activitat. La distància entre l’estació de tren i l’alberg és de, aproximadament, 20 minuts (recorregut que realitzarem diverses vegades al dia).
En aquesta sortida, serà necessari sortir a la nit per veure la Gran Rua de Carnaval. Tot el grup ens traslladarem a Calafell per veure la Rua, que comença a les 23 hores i finalitza al voltant de les 2:30 h. de la matinada!

Reunió informativa: Dimecres 27 febrer 16h

comaruga

MONTSERRAT ( des de Martorell)

15 al 17 de març 2019

Ens allotjarem a un fabulós hotel de 4 estrelles situat a Martorell, a prop de l’estació de tren i a 20 minuts del centre de la Vila.

Ben a prop de Martorell, situat a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat, s’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat.

Dissabte passarem el dia a Montserrat. Veurem el monestir, on podrem tocar la Moreneta. També visitarem el museu de Montserrat, amb quadres d’artistes ben coneguts, i l’espai audiovisual, on descobrirem com viuen els monjos de l’abadia de Montserrat.

Allotjament: Hotel Ciutat Martorell
Característiques de la sortida: Dificultat mitjana. El dissabte passarem el dia a Montserrat; demanarem pícnic a l’hotel, i no tornarem fins a mitja tarda.

Reunió informativa: Dimecres 13 març 16h

montserrat

 

Programa amb el suport de:

LogoAjuntamentComunicacioFlotant2013