Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El Govern impulsarà un nou model d’acció concertada a partir de les propostes del Tercer Sector

El conseller de Treball, Afers Socials i Famíles, Chakir el Homrani. | Generalitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famíles, Chakir el Homrani. | Generalitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha anunciat aquesta setmana el compromís del Govern de redactar una nova llei d’acció concertada per la provisió de serveis públics d’atenció a les persones que parteixi de la proposta legislativa impulsada per La Confederació, amb el suport de la Taula del Tercer Sector.

La proposta liderada des de La Confederació, com a representant del conjunt del sector, implica assumir les recomanacions de les Directives Europees i de la pròpia llei de contractes de l’Estat per deixar els serveis d’atenció a les persones al marge de les lògiques de la contractació pública.  No haver-ho fet fins ara ha suposat una devaluació constant dels serveis tant en termes de qualitat com de sostenibilitat.

Aquesta exclusió ve justificada pel dret comunitari que presta especial atenció a les característiques especials d’aquesta tipologia de serveis i a la vulnerabilitat dels col·lectius a qui s’adrecen. La proposta planteja que en el nou model el Tercer Sector Social sigui l’aliat estratègic de l’Administració pública i, per tant, que l’acció concertada quedi reservada a operadors sense afany de lucre que garanteixin l’interès general.

 

“Promocionar la qualitat del servei”

En aquesta línia, el conseller el Homrani ha manifestat que aquesta nova llei ha de “promocionar la qualitat del servei, la professionalitat i la proximitat i evitar l’especulació en l’atenció de les persones”. També ha apuntat que s’està treballant en un segell d’Empresa Social que serà clau per “propiciar models no mercantilitzats” i que establirà els requisits a complir per part de les organitzacions per accedir tant a l’acció concertada com a la contractació pública, amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’atenció a les persones i assegurar l’eficiència i el màxim retorn social dels recursos públics.