Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

El sector de la salut mental i la discapacitat reclama al Govern un augment del finançament

Cau l'ocupació de les persones amb discapacitat per raó de salut mental

La dècada que abasta els anys 2009 i 2018 ha estat una “dècada perduda” per al sector de la salut mental i la discapacitat per la retallada del poder adquisitiu.

Amb aquesta reivindicació, una representació de la Comissió de la Discapacitat i la Salut Mental liderada des de La Confederació va reclamar el passat 30 d’agost al Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, una actualització del finançament dels serveis d’atenció i suport a la discapacitat, la salut mental i l’atenció precoç a Catalunya, estancat des de l’any 2009.

Aquesta suspensió del pressupost ha suposat alhora una càrrega insostenible que comporta un clar retrocés en els drets socials de les persones, especialment les més vulnerables, i no  s’ajusta al model de país pel qual es ve treballant des del Tercer Sector

 

Una pèrduda del 9,3% del poder adquisitiu

Malgrat l’IPC ha pujat un 15,9%, les entitats han mantingut els serveis i han assumit una mitjana d’increments salarials del 6,5%, la qual cosa representa una pèrdua mitjana de poder adquisitiu del 9,3%.

La reivindicació es sustenta en un treball desenvolupat per la Comissió, integrada per diferents entitats del Tercer Sector Social, entre les quals hi ha AMMFEINA SMC, consistent en una anàlisi de l’evolució de diversos mòduls i tarifes vinculades a la Cartera de Serveis d’Afers Socials en el transcurs de la darrera dècada.

 

Més informació: 

Enllaç al comunicat de La Confederació