Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

16 equips i més de 170 jugadors i jugadores participen a la 12a Cloenda de futbol sala a l’Hospitalet de Llobregat

vista-general
  • L’equip Pol Positiu (de Fundació Tres Turons) fa doblet: primer classificat de la XII Cloenda i de la Lliga Esport i Salut, com en l’edició de l’any passat.

(nota de premsa pdf)

Aquest dissabte 26 de maig s’ha celebrat el Torneig de Cloenda de la XII Lliga de Futbol Sala ‘Esport i Salut’, organitzada per els clubs socials Polivalent (Benito Menni CASM) i Relaciona’t (Fundació Salut i Comunitat), i la Federació Salut Mental Catalunya. La 12a edició ha aplegat 171 jugadors i jugadores, dels 243 participants als 15 equips dels 14 clubs socials que han participat enguany a la Lliga.

El torneig es va disputar a les Instal·lacions del Poliesportiu Municipal Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, cedides per l’ajuntament del municipi, col·laborador en l’esdeveniment, i va finalitzar amb el triomf de l’equip Pol Positiu, vinculat a la Fundació Tres Turons, després d’imposar-se a la final per 3 gols a 1 a l’equip Portalet, format per jugadors del club social vinculat a la Fundació Lar. En el partit pel 3r i 4t lloc, Joia Sants, de Joia Fundació, va derrotar al Santboià, vinculat a la Fundació Marianao.

El campionat va finalitzar amb un total de 24 partits, que incloïa un torneig de consolació, amb els 8 equips que han estat eliminats en primer terme. Aixec 2 es va imposar a la final de consolació a Chicago l’Hospitalet per 1 – 0.

Els equips participants, ubicats a diferents municipis de la demarcació de Barcelona, han estat: Pol Positiu, Marina, Aixec2, Los Rayos, La Xamba, Santboià, CS Polivalent, CS Punt de Trobada, Portalet, Chicago l’Hospitalet, Tanit Gramenet, CS Garraf, El Turó, Joia Sants i Joia Montjuïc. La normativa de la cloenda permet la inscripció d’equips combinats, formats per esportistes de diferents clubs, com així ha estat. D’altra banda, s’hi ha inscrit també un combinat de diferents jugadors de la Lliga ‘Esport i Salut’ que ha participat recentment al Mundial DREAM WORLD CUP 2018 de Roma.

La cloenda va servir per entregar els premis de la competició, donats pel Consell Català de l’Esport, celebrada a l’Hospitalet de Llobregat però també de la Lliga “Esport i Salut de tota la temporada:

  • Lliga 1a Divisió: Pol Positiu, campió; CS Garraf, 2n; Portalet, 3r.
  • Lliga 2a Divisió: Santboià, campió; La Xamba, segon; CS Punt de Trobada, 3r.
L'equip Pol Positiu, campions de la Cloenda i de la Lliga

L’equip Pol Positiu, campions de la Cloenda i de la Lliga

L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència de Sònia Fuertes, subdirectora de l’Àrea d’Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat; Alberto García Cámara, coordinador de l’Àrea de Rehabilitació de l’Hospitalet de Llobregat de Benito Menni CASM; i Israel Molinero, president de la Federació Salut Mental Catalunya.

A més, Carlos Lafuente, de Pol Positiu, va intervenir als parlaments per explicar l’experiència viscuda de l’equip que va participar al mundial DREAM WORLD CUP 2018, celebrat a Roma entre el 13 i el 16 de maig, que promou un campionat de futbol sala i salut mental, formats per equips de tot el món, relacionats amb la salut mental. 

L’equip que va participar al mundial va estar format per jugadors de 5 equips participants de la Lliga de Futbol Sala ‘Esport i Salut’: Los Rayos (de l’Associació AREP i CPB),  Pol Positiu (de la Fundació 3 Turons), Samboiana (de la Fundació Marianao), Joia Sants i Joia Montjuic (de la Fundació Joia) i Garraf (de Grup Atra).

El projecte, que s’emmarca dins del programa ‘Esport i Salut’, forma part de l’aposta pel model sociocomunitari d’atenció a la salut mental de la Federació Salut Mental Catalunya. Entre els beneficis de la pràctica inclusiva de l’esport per al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental destaquen la incorporació d’hàbits de vida saludables; la millora de l’autoestima i l’autonomia; la lluita contra l’estigma en salut mental; la promoció de la participació activa en la comunitat; i la vinculació a les instal·lacions i serveis del territori.

Integrants de l'equip Chicaco L'Hospitalet

Integrants de l’equip Chicaco L’Hospitalet

Amb el suport de:

ajuntament hospitalet logo ccesport

L’equip Pol Positiu (de Fundació Tres Turons) fa doblet: primer classificat de la XII Cloenda i de la Lliga Esport i Salut, com en l’edició de l’any passat.

El programa Esport i Salut compta amb el suport de: