Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

ECOM condemna la violència verbal dirigida a la filla del president Torra, que té una discapacitat, a través de les xarxes socials

ecom_logo

Els darrers dies, la filla gran del president de la Generalitat de Catalunya, que té Espina Bífida, ha patit agressions verbals a través de les xarxes socials, que atempten contra la seva dignitat. El propi President de la Generalitat de Catalunya ha reconegut en una entrevista publicada el passat diumenge 20 de maig, en que declarava “La meva filla gran té espina bífida, ha tingut problemes de desenvolupament motriu i això li ha suposat un gran esforç de superació. Sentir que la insultaven pel seu aspecte físic em revoluciona perquè el món de la discapacitat m’afecta molt”. La seva filla gran té una discapacitat física, originada durant el primer mes de gestació anomenada espina bífida.

Des de la Federació ECOM condemnem enèrgicament qualsevol agressió a qualsevol persona, que menyscabi la seva dignitat i imatge pública. Més encara quan la persona té una discapacitat, que lluita cada dia per vèncer estigmes i superar tabús. És per això que creiem que els poders públics, especialment el poder judicial, té l’obligació d’actuar per aplicar la legislació vigent davant els agressors. La impunitat només generarà més estigmatització social i posarà en qüestió el sistema de llibertats i drets individuals a Espanya.

Exigim als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat que identifiquin, al més aviat possible, a les persones que han atemptat contra la imatge i la dignitat de la filla gran del President de la Generalitat. Així mateix, demanem al fiscal general de l’Estat que actuï d’ofici i salvaguardi els drets individuals i col·lectius de les persones amb discapacitat.

Des de la Federació ECOM volem recordar que:

  • Totes les persones tenim dignitat i som valuoses, senzillament pel fet de ser persones mereixem respecte.
  • Totes les persones tenim uns drets, com el dret a ser tractades amb respecte.
  • Totes les persones mereixem les mateixes oportunitats. Així doncs, és just donar suport i defensar als col•lectius que més ho necessiten quan són agredits, tenint en compte les especificitats de cada persona.