Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Fundació Drissa impulsa un projecte a escoles per sensibilitzar en matèria de salut mental

Drissa_aprendre hort escola

Sensibilització en salut mental, educació en horticultura i promoció de la inclusió laboral de les persones amb un problema de salut mental. Aquests tres elements es posen en joc en el projecte ‘Aprendre l’hort a l’escola’, impulsat per la Fundació Drissa amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa i expliquen per què una iniciativa que va nèixer com un pilot a l’escola Nou de Quart (Quart, Girona), es va estendre de seguida a dos centres més que s’hi van interessar i ara l’entitat gironina s’ha vist forçada a convocar un concurs per atendre el pilot de sol·licituds rebudes.

La iniciativa permet persones amb un problema de salut mental, expertes en horticultura ecològica de la Fundació Drissa es desplacin a les escoles del territori per formar els infants en com treballar l’hort del centre i fer possible el seu funcionament diari. En ell, l’alumnat esdevé protagonista en tot el procés. És qui aprèn i posa les mans necessàries per fer d’aquest projecte quelcom real i perdurable en el temps.

Els professionals amb horticultura compten amb el recolzament dels professionals de suport de la Fundació Drissa, que les atorguen l’apoderament necessari per a que cada persona reforci les seves capacitats i amb el dels centres educatius, que aporten la seva experiència en la metodologia d’ensenyament.

Sensibilització

L’estigma social que arrossega la salut mental és una de les grans barreres per a la inclusió real de les persones que pateixen un problema relacionat i, per tant, un obstacle més en la seva rehabilitació. Amb projectes com els de la Fundació Drissa, posant en contacte infants amb persones amb un problema de salut mental es pot evitar la construcció de les falses creences i els prejudicis que acaben fonamentant aquest estigma.