Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Jocs interempreses, olimpiades empresarials solidàries amb la salut mental

jocs

Els Jocs Interempreses, organitzats per a32 events, són una Olimpiada Empresarial Solidària, que es celebra anualment a Barcelona, Madrid i València, i que està oberta a totes aquelles organitzacions que vegin en l’esport una forma més de fer-se presents en la societat.

Concebuts com una competició amateur entre empreses, aquests jocs es consoliden com una plataforma de trobada de gent de diferents sectors i punts de la geografia, utilitzant l’ esport com a eina de comunicació i cohesió.

Els jocs obliden “per un dia” les jerarquies de les organitzacions. Es tracta de fomentar l’esport com una eina de desenvolupament de les relacions interpersonals.

En la majoria d’activitats, tots dos gèneres concorren en la mateixa categoria, fomentant els equips mixtes com a reflex del que succeeix també en les empreses.

Esport, empresa i solidaritat

En cada edició es fa una valoració de projectes solidaris. De tots ells es preseleccionen els projectes que es sotmetran a l’opinió de les empreses participants, les quals juguen un paper actiu en la distribució de la donació resultant.

Els Jocs arriben a la 14 edició a Barcelona i organitzaran un munt d’activitats esportives i solidàries durant el mes de maig. La Federació Salut Mental Catalunya ha estat una de les dues entitats beneficiàries, juntament amb la Fundació Estimia Barcelona, que treballa pel desenvolupament de persones amb discapacitat.

Des de SMC volem donar les gràcies als organitzadors per escollir la nostra entitat. Els diners donats a la Federació es destinaran al programa d’Esport i Salut, com per exmeple, per finançar el sistema d’arbitratge de la Lliga Inclusiva Esport i Salut de futbol sala.

20180512 jocsinterempreses

Solidaritat amb la salut mental

Dissabte 11 de maig vam col·laborar en l’organització de l’esdeveniment amb Novartis, Stuart Delivery i Quatre Cases Advocats. Els treballadors participants van passar una tarda molt moguda tractant de superar cinc proves distribuïdes pels carrers del barri del Born. Entre d’altres, havien de resoldre enigmas, fer un castell humà amb l’ajuda dels passejants o fer una flashmob involucrant al major número de gent possible. Un petit equips format per tres voluntaris, dos d’ells, de l’equip de futbol de Santa Coloma (Tanit) i una tercera provinent del Club Social Dreta de l’Eixample – CPB, van assistir a l’esdeveniment per donar suport a l’organització i dinamització de les proves.

Per saber més sobre els Jocs Interempreses mira aquest vídeo