Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

AMMFEINA SMC colidera un projecte pilot per a la formació professional i l’acreditació de competències

AMMFEINA SMC_Formacio professional acreditació competències

El passat dijous 26 d’abril es va celebrar la jornada de presentació del projecte ‘Formació professional per a l’ocupació i l’acreditació de competències professionals de persones treballadores amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o trastorn del espectre autista’, promogut des d’AEES Dincat, Associació Aprenem i AMMFEINA SMC, amb el suport i la col·laboració del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (Conforcat), el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa i l’Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP).

Aquesta jornada forma part de l’estratègia d’acció iniciada ara fa dos anys per les entitats esmentades, arran de la modificació dels requeriments normatius referenciats als contractes de formació i aprenentatge, qui al juliol de l’any passat van presentar una proposta que contemplava dues fases:

  1. Acreditació de competències professionals.
  2. Formació professional.

En relació a la primera, es va optar per promoure una experiència pilot que permetés que els propis professionals de les entitats associades a les tres federatives i, per tant, persones que treballen amb els grups de població esmentats, es formessin per poder acreditar les competències professionals a través dels cursos d’habilitació de l’ICQP (d’informadors/es i orientadors/es, assessors/es i avaluadors/es del procediment de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral).

La Cap de Secció d’Iniciatives del Conforcat, Esperanza Rodríguez, va ser l’encarregada de explicar en quina fase es troba el projecte, mentre que el responsable de l’Àrea d’Acreditació de la Competència de l’ICQP, Àngel Farré, va explicar en què consistirà el procediment general per a l’avaluació de la competència professional en funció del procés integrat d’informació i orientació professional aixi com el Curs d’habilitació d’informadors/es, assessors/es i avaluadors/es.